NavMenu

Kai Dieckmann, generalni menadžer hotela Regent Porto Montenegro - Fokusirani smo na korporativni turizam

Izvor: Promo Srijeda, 18.04.2018. 14:00
Komentari
Podeli
Kai DieckmannKai Dieckmann
Hotel Regent Porto Montenegro najavio je za ljeto 2019. godine otvaranje dva nova krila, Baia i Cala. U međuvremenu, početkom marta dobio je novog generalnog menadžera. Kai Dieckmann (Kaj Dikman) posjeduje 19 godina iskustva u ugostiteljstvu, a znanje i profesionalne reference sticao je u mnogobrojnim luksuznim hotelima svijeta. Tokom svoje karijere Dikman je prešao put od rodne Njemačke preko Francuske, Velike Britanije, Švajcarske, sve do Tajlanda.

U razgovoru za eKapiju kaže da je impresioniran Crnom Gorom i profesionalnošću kojom se izvode razvojni turistički projekti, kao i rezultatima koji su postignuti za kratko vrijeme. Ističe da dolazi u vrijeme kada je hotel Regent već stekao zavidnu reputaciju i ostvario izvanredne poslovne rezultate, pa će sa svojim timom nastaviti ovaj trend.

eKapija: Kakav je vaš prvi utisak nakon dolaska na novu funkciju?

- Nakon nešto više od mjesec dana rada, rekao bih da su zaposleni u hotelu Regent Porto Montenegro pravi ambasadori usluge kreirane po mjeri gosta. Ovo je izuzetno važno za vrstu luksuza koju nudimo, odnosno uslugu koja je odlika hotela sa pet zvjezdica, ali ipak nenametljiva. U razgovorima sa mnogobrojnim gostima tokom proteklog mjeseca, mogu zaključiti da pored prelijepe lokacije i hotela, glavni utisak ostavljaju upravo zaposleni, pa je ljudski pečat glavno zapažanje. Takođe, svaka osoba koju sam sreo u Crnoj Gori, unutar ili van turističke industrije, je pravi ambasador ove zemlje i podneblja, što je krucijalno za razvoj ozbiljne turističke destinacije.

eKapija: Imate bogato međunarodno iskustvo u hotelijerstvu. Na koji način ćete ga iskoristiti u upravljanju ovim luksuznim hotelom na crnogorskom primorju? Da li vaši gosti mogu očekivati neke novitete?

- Moja vizija je da hotel zadrži svoj upečatljiv karakter i reputaciju izgrađenu kvalitetnim radom i strateškim pristupom koji su mu do sada obezbijedili impresivnu listu nagrada i novinskih članaka u prestižnim svjetskim medijima poput Time-a, CNN-a, Conde Nast Travellera, Robb Reporta, Elite Travelera i mnogih drugih. Radujem se izazovima, odnosno doprinosu koji ću dati u rješavanju oscilacija destinacije u sezoni i tokom godine. Zajedno sa menadžmentom Porto Montenegra i ostalih kompleksa u Crnoj Gori, posvećeni smo daljoj promociji ove zemlje, na primjer uvođenjem direktnih cjelogodišnjih letova sa ciljem produženja sezone.

eKapija: Kako ocjenjujete prethodnu sezonu i kakva su očekivanja i prvi rezultati u 2018. godini?

- Prošle godine smo otvorili Aqua krilo sa 62 jedinice karakterističnog dizajna i bazenskim kompleksom koji je već dobio zvanje jednog od najboljih infinity bazena na svijetu po US News & World Report-u. Otvaranje novog krila doprinijelo je diversifikaciji naših smještajnih kapaciteta, čime spremnije dočekujemo mnogobrojne grupne upite, zahtjeve za konferencije, nagradna (incentive) putovanja, tim bildinge i tome slično.

Poslovni rezultati za ljetnju sezonu 2018. su u domenu spektakularnih, jer već sada imamo 78% više potvrđenih, odnosno uplaćenih rezervacija, nego prošle godine u isto vrijeme.

eKapija: Ko su najčešći gosti Regent Porto Montenegra? Iz kojih sve zemalja dolaze turisti?

- Naši najbrojniji gosti su iz Velike Britanije. Njima je Crna Gora donekle luksuzno otkrovenje koje je od prije dvije godine dostupnije direktnim letovima do tivatskog aerodroma iz Mančestera i Londona. Veliki broj gostiju dolazi i British Airways-om koji slijeće na dubrovački aerodrom, koji je vrlo blizu. Takođe, aranžmani hotela Regent su deo ponude prestižne British Airways Holidays grupacije.

Predani rad i ažurnost tima prodaje u kreiranju putničkih paketa, kao i pravovremeno otklanjanje izazova obezbijedilo je svrstavanje hotela Regent na listu 350 hotela (od 12.000 širom svijeta u okviru Britsh Airways Holidays grupe) ocijenjenih najvišim ocjenama za uslugu. Hotel Regent je dobio impresivnih 9,5 od 10 poena od naših mnogobrojnih gostiju iz Velike Britanije.

Drugi po brojnosti su gosti iz Sjedinjenih Američkih Država. a treći iz Rusije koji su udaljeni svega tri sata direktnog leta iz Moskve.

eKapija: Regent Porto Montenegro je u protekle tri godine nagrađen mnogim priznanjima. Koja biste izdvojili kao najznačajnija?

- Međunarodne publikacije i stručne organizacije adekvatno su prepoznale većinu segmenata hotela Regent. Za naš spa centar, koji predstavlja jedan holistički centar unutar hotela, izdvojio bih World Luxury Award 2016. godine, dok je rusko izdanje Conde Nast Travellera naš restoran stavio na listu najboljih svjetskih restorana 2015. Ponosni smo na svoj doprinos promocije Crne Gore kao destinacije, a taj rad adekvatno je nagradio Robb Report koji nas je svojevremeno uvrstio na listu 21 luksuzne destinacije koje bi trebalo posjetiti.

Hotel Regent se aktivno predstavlja i na mnogobrojnim digitalnim kanalima, pa su tako izuzetan dizajn enterijera, elegantna, svedena arhitektura i fantastični infinity bazeni impresionirali urednički tim About Time Magazine-a koji nas je u martu prošle godine proglasio za hotel sa najvećim instagramskim potencijalom za tekuću godinu (One of the most instagrammable hotels in 2017).

Nama su, pak, najdraže nagrade one koje dolaze iz regiona i koje su prepoznale široku lepezu usluga, strateškog planiranja i pristupa zimskoj sezoni sa paketima za MICE segment poput Meeting Star – Top Luxury Resort Meetings Hotel od Kongres Revije 2015. godine i Certificate of Achievement, Top Hotels & Venues istoimene revije krajem 2017. godine.

eKapija: Po čemu se Regent razlikuje od drugih hotela na jadranskoj obali i koji su to sadržaji koji najviše privlače turiste?

- Regent kreira uslugu po mjeri gosta i njeguje intuitivan, iako standardizovan, pristup svakog našeg zaposlenog. Kao osnovnu razliku istakao bih visokokvalitetnu uslugu, ali ne zaostaju ni druge karakteristike poput enterijera koji kroz nautički dizajn odaje počast bogatom nautičkom nasljeđu Boke Kotorske i projektu Porto Montenegra u čijem se srcu nalazimo. Mnogobrojni originalni crteži iz bivšeg Mornaričko-tehničkog zavoda krase naše zidove, čime prošlost nije zaboravljena već utkana u novi turistički proizvod. Takođe, arhitektura hotela je koliko aktuelna toliko i vanvremenska, čime se uklopila, ali i nametnula kao standard luksuza u okruženju.

Gastronomska ponuda poštuje postulate međunarodnih standarda hotela sa pet zvezdica, uz vrlo šarmantno redefinisanje nacionalnih i regionalnih specijaliteta. Tako je gostu dostupna luksuzna gurmanska i enološka razglednica podneblja. Naši restorani i barovi su prava riznica crnogorskih vina većine od 68 malih vinarija Crne Gore, koje Regent tretiraju kao neprocjenjiv prodajni kanal do međunarodnih ljubitelja.


eKapija: Kada se očekuje završetak radova na novim zgradama Baia i Cala i koji sadržaji su predviđeni drugom fazom gradnje hotela?

- Radujemo se otvaranju dva nova krila, Baia i Cala, u ljeto 2019. godine, koja će elegantno uramiti bazenski kompleks. Dva nova krila će sadržati dodatne kategorije smještajnih jedinica, što će nam omogućiti da sve brojnije upite za posjetu većih grupa materijalizujemo tokom niske sezone i nastavimo da pozicioniramo Regent i Crnu Goru kao luksuznu MICE destinaciju. Ovaj segment nam je od izuzetne važnosti, a potražnja za ovakvim aranžmanima je velika. U prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da smo tokom nepune četiri poslovanja uspješno organizovali više od 250 posebnih događaja.

eKapija: Da li je u narednom periodu planirano uvođenje novih usluga?

- Trudimo se da imamo jedinstven pristup tržištu i da kreativno inoviramo svoj dijapazon usluga sa ciljem povećanja konkurentnosti i prodaje, bilo da je reč o organizaciji događaja, gastronomske ili velnes ponude ili pak prezentaciji koju radimo na nekom od sajmova. Prizvuk mediteranskog podneblja, uz besprekornu uslugu, glavne su karakteristike poruke koju šaljemo svojim gostima.

ZIMSKA SEZONA NA PRIMORJU

Hotel Regent Porto Montenegro se u regionu pozicionirao kao pravi partner vladinim i nevladinim organizacijama, diplomatskom koru i privatnom sektoru svojim posebnim paketima i korporativnim cijenama. Jelena Čabarkapa, menadžerka prodaje za poslovna i putovanja u svrhu odmora (Corporate and Regional Leisure Sales Manager), je tokom protekle tri godine ovaj segment vrlo strukturisano razvila planiranjem prodajne i marketinške strategije i mnogobrojnim prodajnim aktivnostima na regionalnom nivou. Ona aktivno učestvuje na poslovnim konferencijama, prezentacijama i sastancima širom regiona, radi predstavljanja ponude hotela Regent korporativnm kontaktima, kaže Kai Dieckmann.

- Cilj proaktivnog djelovanja je održavanje partnerskih ugovora sa postojećim partnerima, sticanje novih kontakata i prisutnost na tržištu kroz širok dijapazon relevantnih aktivnosti. Naš prodajni tim važi za inovativnu grupu profesionalaca koja precizno kreira ciljane ponude, promotivne pakete po tržištima i segmentima.

Domaće i međunarodne kompanije koje imaju potrebu za smještajnim kapacitetima ili traže adekvatnu lokaciju za organizaciju posebnih poslovnih događaja poput godišnjih koktela, kongresa, seminara, konferencija, nagradnih putovanja za zaposlene, nalaze u našem hotelu pravog partnera. Važnim saradnicima smatramo i regionalne i DMC agencije koje se bave organizacijom putovanja, odmora i događaja za domaće i inostrane klijente.

Zimska, takozvana niska sezona, koristi se, između ostalog, i za raznovrsne aktivnosti na svim segmentima i tržištima, kao i za pripremu ljetnje sezone poput poseta sajmova luksuznog turizma i serija sastanaka u centrima emitivnih tržišta. Pripadnost Regent Hotels & Resorts brendu, a od skoro i Intercontinental grupaciji, znači pripadnost integrisanoj infrastrukturi rezervacija, prodaje, PR-a i marketinga, čime poruka o destinaciji brže dolazi do krajnjih korisnika i u kraćem roku se konvertuje u prodaju putničkih aranžmana - ističe Kai Dieckmann, generalni menadžer hotela Regent Porto Montenegro.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.