NavMenu

U Tuzima se otvara fabrika za proizvodnju suncokretovog ulja - Investicija vrijedna 4,5 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 06.04.2022. 08:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: branislavpudar/shutterstock.com)Ilustracija
U Tuzima će biti otvorena fabrika za proizvodnju suncokretovog ulja, najavio je predsjednik ove opštine Nik Đeljošaj.

Kako je napisao na svom Facebook profilu, juče se sastao sa Abdurahmanom Ćeskom, generalnim direktorom REIS-BAU, a na sastanku je bilo riječi o početku radova na otvaranju fabrike suncokretovog ulja.

- Ovim dugoročnim planom predviđena je proizvodnja i pakovanje suncokretovog ulja koje će, kao domaći brend uz kompletnu investiciju od 4,5 mil EUR otvoriti od 60 do 80 novih radnih mjesta, gdje se prema planu rada očekuje i prvo ulje u prodaji tokom avgusta, ili septembar - napisao je Đeljošaj.

Ova fabrika, dodao je, dobra je prilika za sve poljoprivredne proizvođače Malesije koji žele da se bave proizvodnjom suncokreta, pošto do sada u našem području nijesmo imali proizvode ove vrste. Otvaranjem fabrike će se zagarantovati prodaja proizvodnje.


- Otvaranjem fabrike čipsa, a sada i suncokretovog ulja, dokazujemo da opština Tuzi sve više postaje područje stranih investicija, kroz koje se otvaraju nova radna mjesta - rekao je Đeljošaj.

Zahvalio se investitoru koji je odabrao opštinu Tuzi za svoju investiciju.

- To dokazuje da smo najotvorenija i najsigurnija od svih opština u Crnoj Gori kada se radi o investicijama - napisao je Nik Đeljošaj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.