NavMenu

Uskoro opremanje brodogradilišta u Bijeloj - Adriatic 42 kupuje plutajući dok za remont superjahti

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 31.01.2022. 14:38
Komentari
Podeli
(Foto: Adriatic 42)
Kompanija Adriatic 42 najavila je kupovinu 180 metara dugog plutajućeg doka kako bi opremila brodogradilište Bijela, lokaciju za remont superjahti u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, ova kompanija će od Brodogradilišta Bijela napraviti destinaciju svjetske klase za usluge remonta, održavanja, popravke i servisiranja superjahti, a očekuju da će radovi biti završeni u ovoj godini.

- Nabavka plutajućeg doka, uz 720T dizalicu za brodove koja je trenutno u procesu proizvodnje, pozicioniraće Adriatic 42 među glavne lokacije za remont jahti u svijetu, obezbjeđujući pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente. Timovi kompanije Adriatic 42 u Bijeloj i Dubaiju rade na prikupljanju građevinskih dozvola da bi sve bilo spremno za dolazak doka u Crnu Goru do kraja aprila - navodi se u saopštenju.

Vlada Crne Gore dala je koncesiju od 30 godina na Brodogradilište Bijela. Koncesija je data konzorcijumu koji čine kompanija Drydocks World, dio DP World grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Adriatic Marinas - Porto Montenegro.

Generalni i izvršni direktor Adriatic 42, Pol Džon Grej, rekao je da mu je zadovoljstvo što su zaključili pregovore i uspješno potpisali ugovor sa poznatim graditeljem plutajućih dokova sa brodogradilištem Hat-San u Turskoj.

- Plutajući dok je izgrađen u jednom od najprepoznatljivijih međunarodnih klasifikacionih društava u pomorskoj industriji. Dugačak je 180 metara, širok 37 metara i ima nosivost od 10.000 tona što mu omogućava da primi najveće jahte na svijetu. Konzorcijum ispunjava svoju obavezu prema Crnoj Gori obezbjeđujući ovu višemilionsku investiciju koja će omogućiti najviše standarde kvaliteta, inovativnosti i usluga u našim predstojećim aktivnostima - rekao je Grej.

Skoro četiri decenije, Drydocks World je vodeći pružalac usluga u pomorskoj industriji, kao i u industriji pomorskih platformi u sektorima nafte, gasa i energetike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.