NavMenu

Letovi iz Podgorice i Tivta za Beograd vjerovatno u junu

Izvor: Tanjug Utorak, 13.04.2021. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar za kapitalne investicije Crne Gore Mladen Bojanić izjavio je danas u Beogradu da očekuje da će nova crnogorska avio kompanija ToMontenegro prve letove na realaciji Podgorica - Beograd i Tivat - Beograd uspostaviti u junu.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kolegom iz Srbije, Tomislavom Momirovićem, Bojanić je rekao da su se te dvije linije pokazale kao ekonomski najisplativije i najkorisnije po pitanju ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore.

- Znate da smo imali problem sa našom nacionalnom avio kompanijom Montenegro Airlines, koja više finansijski nije mogla da funkcioniše. Sve što bude bila obaveza, mi ćemo preusmjeriti na sebe (Vladu Crne Gore) i to ćemo brzo rešiti. Nova kompanija ToMontenegro radi na tome da što prije uspostavi vazdušni saobraćaj na relaciji Podgorica - Beograd i Tivat - Beograd - rekao je Bojanić.

Istakao je i da su te destinacije važne zbog protoka ljudi i za turističku privredu Crne Gore.

- Optimistički je ostvarivo da početkom juna imamo prve letove na ovim destinacijama - rekao je Bojanić.

Navodi da je sa kolegom Momirovićem razgovarao i na temu drumske povezanosti Srbije i Crne Gore i kao najbitniji projekat istakao autoput koji će povezati Beograd i Bar.

- Mi smo pri kraju jedne deonice autoputa sa željom da što pre nastavimo dalje. U tom cilju napravili smo dogovor da naši timovi zajedno rade na definisanju konkretnih tačaka budućeg autoput na granici Boljare i da potpišemo taj sporazum - istakao je Bojanić.

Podjsetimo, on je u intervjuu za Tanjug rekao i da će Crna Gora predložiti Srbiji da zajednički rade na realizaciji ovog projekta.

U cilju efikasnijih graničnih prelaza, Bojanić je kazao da će se raditi na tome da tu postoji samo jedan granični prelaz.

Bojanić navodi da je treća tema o kojoj su razgovarali željeznička infrastruktura i najavio da će u narednih nekoliko mjeseci u Bjelom Polju biti zajednički granični prelaz.

- Neće više biti duplirana granica, umjesto dvije granice imaćemo jednu na kojoj će se završavati sve carinske i administrativne procedure što će poboljšati efikanost železničkog saobraćaja - rekao je Bojanić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.