NavMenu

Bečki fakultet za ekonomiju i biznis ponovo u svjetskom vrhu

Izvor: eKapija Petak, 27.09.2024. 10:00
Komentari
Podeli
(Foto: (c) Wirtschaftsuniversität Wien)
Fakultet za ekonomiju i biznis u Beču (WU) se ove godine ponovo našao u svjetskom vrhu na rang listi britanskog instituta "Kvakareli Simonds" (QS) u oblasti "Business Master Programme", saopštila je Kancelarija grada Beča u Beogradu.

Pet master programa na engleskom jeziku uspelo je da se izdvoji među jakom međunarodnom konkurencijom u sledećim kategorijama:

- Master u upravljanju lancem snabdijevanja: istoimeni studijski program bečkog fakulteta zauzeo je drugo mjesto od 85 rangiranih programa, iza američkog Michigan-a (Ross), a ispred renomiranog MIT-a.
- Master u marketingu: dvanaesto mjesto od 140
- Master u menadžmentu: osamnaesto mjesto od 206 za master studije "Strategija, inovacije i kontrola menadžmenta".
- Deseto mjesto zauzima CEMS (Community of European Management Schools and International Companies) za master u menadžmentu.
- Master u finansijama: dvadeseto mjesto od 222 za studijski program "Kvantitativne finansije".

QS-rang lista je međunarodno priznata i predstavlja dragocjen vodič za studente širom svijeta. Svi rangirani bečki studijski programi postižu odlične rezultate u oblasti "Employer Reputation". Rezultati se zasnivaju na anketi među oko 61.000 poslodavaca širom svijeta i na uspjehu diplomaca na tržištu rada. Takođe, u kategoriji "Thought Leadership", koja se uglavnom temelji na indikatorima iz oblasti "Istraživački output i reputacija", bečki master studiji su daleko iznad prosjeka.

Svjetska rang lista fakulteta koju jednom godišnje objavljuje institut "Kvakareli Simonds" ubraja se zajedno sa rang listom "THE" (Times Higher Education) među najpoznatije na svijetu. "QS Business Masters Rankings" se temelji na različitim indikatorima, a osnovu čine ankete sprovedene među akademicima i poslodavcima, podaci koje stavljaju na raspolaganje pojedinačni fakulteti i baze podataka o publikacijama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.09.2024.  |  Finansije

Novi zakon o kreditima povoljan i za građane i za banke

Zakon o potrošačkim kreditima, generalno, donijeće povoljnosti za građane, a neće značajnije probleme bankarskom sektoru, saopštio je ekonomski analitičar Mirza Mulešković. S tom ocjenom saglasni su i u Ministarstvu ekonomskog razvoja koje je predlagač zakona i napominju da je to rezultat primjene najbolje evropske prakse. Jedna od novina koje zakon donosi je ukidanje naknada za obradu i prijevremenu otplatu stambenih kredita, prenosi

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.