NavMenu

Zenički hotel Internacional četvrti put na prodaji, cijena sve niža

Izvor: eKapija Nedjelja, 15.09.2024. 09:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: beeboys/shutterstock.com)Ilustracija
Stečajni upravnik zeničke Željezare Jasmin Hadžirašidović oglasio je novu prodaju hotela Internacional sa pripadajućim zemljištem, ovaj put po početnoj cijeni od 6.976.800 KM.

Prijave ponuđača ispod početne cijene neće biti razmatrane.

- Ukoliko budu prijavljeno više kupaca pristupiće se licitaicji. Početna cijena licitacija biće najviše ponuđena cijena, a iznos za koji će se povećavati je 5 odsto iznosa od najviše ponuđene cijene - navodi se u oglasu.

Podsjećamo, ranije tri oglašene prodaje ovog hotela nisu imale uspjeha.

Tako je na prve dvije licitacije nuđen po početnoj cijeni od 9.180.000 KM, a na trećoj licitaciji cijena je snižena za nepunih 2 mil KM na na 7.344.000 KM.

Prijave za ovu četvrtu prodaju se mogu slati do 1. oktobra, a detalji se nalaze OVDJE.

Pored hotela, objavljen je i oglas kojim se prodaje poslovni prostor u Ulici Fra Grge Martića 15 od 27 m2 čija je procijenjena vrijednost 44.555 KM. Ponude se primaju do 19. oktobra.


Hotel Internacional je otvoren 1978. godine kako bi ugostio visoke državne i privredne delegacije koje su u Jugoslaviju dolazile radi sklapanja dogovora sa Željezarom.

Mogao je primiti do 120 gostiju, a među njima su bili i brojni poznati i moćni ljudi. Prilikom posjeta zeničkoj Željezari i Josip Broz Tito je boravio u ovom hotelu, gdje je imao i dvoetažni apartman.

Pri otvaranju je opremljen luksuzno, bio je potpuno klimatizovan, imao je saunu, fine restorane, brojna umjetnička djela.

Prvi put na prodaju je bio ponuđen u avgustu 2018. godine.

S.T.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za nastavak gradnje obilaznice oko Rožaja - Vrijednost radova oko 12 mil EUR

Uprava za saobraćaj raspisala je tender za izgradnju obilaznice oko Rožaja. Riječ je o preostalim radovima druge faze izgradnje, a vrijednost je oko 12 mil EUR sa PDV-om. Druga faza obilaznice je duga 2,6 kilometara i povezuje magistralni put Berane-Rožaje u mjestu Dimiškin, sa ranije izgrađenom prvom fazom i regionalnim putem Rožaje - Peć, u mjestu Crnja. Iz Uprave podsjećaju da je dio radova izvela firma Euro-asfalt sa partnerima po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.