NavMenu

Francuski trgovački lanac Carrefour dolazi i u Crnu Goru?

Izvor: Retail Serbia Utorak, 27.08.2024. 14:07
Komentari
Podeli
(Foto: Flixkr / Jerry Michalski's)
Grčka kompanija Retail and More, vlasnik Carrefour licence za tržišta Grčke, Bugarske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, potpisala je ekskluzivna prava na zastupanje i u Crnoj Gori.

Filijala Carrefoura će prema saznanjima portala Retail Serbia, nakon završetka prve faze ekspanzije u Bugarskoj i Grčkoj, svoj fokus razvoja preusmeriti na Srbiju, kao najveće tržište na Zapadnom Balkanu, dok će Crna Gora vjerovatno biti poslednja država za širenje i ekspanziju.

Na grčkom tržištu Retail and More bilježi dvocifreni rast prodaje, dok se širom Bugarske otvaraju nove Carrefour prodavnice. Centrala Carrefoura u Francuskoj je nedavno zvanično potvrdila da će uz svoje partnere u naredne dvije godine otvoriti deset novih tržišta.

Retail and More trenutno razvija dva formata prodavnica u Grčkoj i Bugarskoj koji nude brzu i modernu kupovinu. Kako saznaje Retail Serbia, grupa razmatra da pokrene i lanac Supeco za koji po ugovorima sa francuskom grupom posjeduje sva prava za otvaranje discount formata.

I dok je Crna Gora u dugoročnim planovima lanca Carrefour, dolazak njemačkog Lidla je sasvim izvjestan, a ulazak na tržište najavio je i italijanski Conad.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Saobraćaj

Za više putnika niže cijene aviokompanijama - Do kraja godine nova podsticajna šema Aerodroma za prevoznike

Aerodromi Crne Gore (ACG) do kraja ove godine će objaviti novu podsticajnu šemu (povoljnosti za sve aviokompanije) sa ciljem daljeg rasta saobraćaja, posebno sa glavnih emitivnih tržišta koja su važna za crnogorski turizam, a biće i korigovana lista strateških ruta od kojih neke više neće biti njen dio. Ovo je zvanično rečeno "Vijestima" u državnoj kompaniji. Korekcija cjenovne politike dolazi u trenutku nakon što su pojedine

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.