NavMenu

Nedovoljna priprema za sezonu, gostiju zasad manje nego lani

Izvor: RTCG Utorak, 25.06.2024. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Stefan Kostić)
Predsjednik Unije poslodavaca Slobodan Mikavica ističe da podaci o poslovanju u turizmu govore da je nešto manje gostiju, posebno u prvom kvartalu, te da se taj tren nastavio. Uzrok za to su djelimično lošije vremenske prilike, ali i odlazak Ukrajinaca koji su prošle godine značajno uticali na poslovanje. Kako dodaje, i dalje je veliki problem nedovoljna priprema za sezonu i nemogućnost države da bolje uveže sve segmente od kojih ova privredna grada umnogome zavisi.

Gostujući u Jutarnjem programu TVCG, Mikavica je naglasio da je sezona počela nešto lošije.

- Ukrajnici se vraćaju svojim domovina ili idu dalje ka Evropi i tu bilježimo značajan pad, takođe i kod Instituta Dr Simo Milošević zbog izostanka Skandinavaca. Veliki pad bilježi i Ulcinj, jer najbrojniji gosti sa Kosova sada su dobili bezvizni režim i opredijelili su se za druge destinacije - objašnjava Mikavica.

Podaci koje imaju odnose se na kolektivni smještaj i tu se bilježi dobra popunjenost, posebno u Herceg Novom i to za 12% više nego prošle godine.

- Za razliku od njih generalno nismo se baš dobro pripremili. Mi smo sa drugim udruženjima vezanim za turizam, još u januaru pokrenuli aktivnosti da se krene u pripeme, sa preporukama šta nije bilo dobro i šta bi trebalo promijeniti. Nedostatak kadra i siva ekonomije su svakako dugogodišnji problemi. Bilo je komunikacije sa nadležnim ministarstvima i određenia digitalna rješena su već prezentovana i nadamo se da će neko od tih rješenja biti prihvaćeno, jer čak 86 mil EUR izgubimo kroz nenaplaćivanje boravišnih taksi i drugih djelatnosti koje su u sivoj zoni - naglašava Mikavica.

Što se tiče radne snage, predsjednik Unije ističe da su uslovi poprilično popravljeni i po pitanju primanja i radnih sati i vremena za pauze i tu je promijenjen ambijent u odnosu na prethodni period.

- Ono što ljude iz regiona ne dovodi da rade kod nas je i dalje loš proces prijavljivanja. Elektronsko prijavljivanje je rješenje i to je glavi razlog zašto idu u okruženje, a ne kod nas - navodi Mikavica.

Dodaje, da ono što je otežavajuće za sezonu je i određen broj gradilišta koja su i sada aktivna, a to tjera goste. Turističu ponudu, kaže treba uvezati sa drugim segmentima da bi bila uspješna i to što nema niskobudžetnih avio-prevoznika nije samo krivica Aerodroma Crne Gore.

- Turizam mora biti povezan sa trasportom, a kod nas je sve isparcelisano i Vlada mora da poveze te stvari da vidi šta je opšti interes da bi se došlo do dobrog rezultata. Odsustvo pripreme i nevođenje prave politike u turizmu ne ohrabruje, za proširenje ponude u turizmu treba naći nove načine. Posebno su manifestacije bitne u privlačenju gostiju. Mi smo malo tržište da bi bili interesantni velikim brendovima, ali kongresni turizam je recimo jedan od načina. Potrebna je šira aktivnost Vlade i da se van sezone naprave olakšice da bi i u tim periodu neki hoteli mogli da posluju - poručuje Mikavica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.07.2024.  |  Vijesti

Raspisan tender za kupovinu objekta za smještaj studenata u Podgorici vrijedan oko 3 mil EUR

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija raspisalo je tender za kupovinu objekta za smještaj studenata na teritoriji Glavnog grada Podgorice, vrijednosti 2.975.206,61 EUR. - Uspješnom realizacijom tendera bi se obezbijedili kapaciteti za smještaj dodatnog broja studenata u studentskim domovima u Podgorici, a samim tim značajno uticalo na standard studentske populacije, što je jedan od ključnih ciljeva MPNI - navodi se u saopštenju

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.