NavMenu

Građani protiv kamenoloma u mjestu Pode, Komisija će obići lokalitet

Izvor: eKapija Utorak, 25.06.2024. 07:34
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva)
Komisija koju će činiti predstavnici Ministarstva energetike i rudarstva, JU Geološki tavod, koncesionara i građana obići će lokalitet Pode u Bijelom Polju na kojem je planiran kamelnolom, nakon čega će se uključiti relevantne državne instuticije koje će dati ekspertski nalaz i mišljenje o stanju životne sredine.

To je dogovoreno na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića sa predstavnicima građana koji se protive izgradnji kamenoloma u selu Pode i okolnih sela opštine Bijelo Polje. Predstavnici građana iskazali su bojazan za zdravlje i životnu sredinu stanovnika čija se domaćinstva nalaze u blizini kamenoloma.

Sastanku je prisustvovao i Vojislav Smolović, predstavnik koncesionara firme Imperijal, koji je istakao da građani imaju neopravdani strah od zagađenja životne sredine, jer bi kamenolom funkcionisao po međunarodnim standardima, te da su kuće udaljene dovoljno daleko da eksploatacija kamena nikome ne bi štetila.

Predstavnici građana iskazali su zahvalnost zbog brze i efikasne reakcije ministra Mujovića u rješavanju njihovih problema, uz iskazivanje punog povjerenja u rješenje koje predloži kao i u sve, po ovom pitanju, već preduzete aktivnosti Ministarstva energetike i rudarstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.07.2024.  |  Vijesti

Raspisan tender za kupovinu objekta za smještaj studenata u Podgorici vrijedan oko 3 mil EUR

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija raspisalo je tender za kupovinu objekta za smještaj studenata na teritoriji Glavnog grada Podgorice, vrijednosti 2.975.206,61 EUR. - Uspješnom realizacijom tendera bi se obezbijedili kapaciteti za smještaj dodatnog broja studenata u studentskim domovima u Podgorici, a samim tim značajno uticalo na standard studentske populacije, što je jedan od ključnih ciljeva MPNI - navodi se u saopštenju

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.