NavMenu

Pet AI alata koji vam mogu pomoći u pisanju mejlova za ličnu i profesionalnu upotrebu

Izvor: Forbes Petak, 21.06.2024. 11:16
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Krsto Jevtic)
Dobro napisani mejlovi važni su organizacijama i mogu im pomoći da privuku nove kupce i zadrže postojeće. Nasuprot tome, loše napisani mejlovi mogu čak i odbiti potencijalne kupce od brenda.

Nažalost, pronalaženje pravog pristupa nije uvek jednostavno: pisanje efikasnih mejlova zahtijeva vještinu, znanje, pažljivost i prilično vremena.

Novi AI generatori imejlova obećavaju da će uprostiti proces pisanja efikasnih poruka uz relativno malo truda i vremena. Evo pregleda šta AI softver za imejl stvarno može da uradi i lista nekih od glavnih proizvoda na tržištu.


Šta je AI softver za pomoć u pisanju mejlova?

AI generatori mejlova ponekad nazvani i imejl asistenti ili imejl pisci, imaju za cilj da automatizuju proces kreiranja marketing ili drugih mejlova i optimizuju rezultate kako bi poboljšali stope otvaranja, angažovanja i konverzija.

Generatori funkcionišu na sličnim principima kao AI generatori teksta poput ČetGPT-a, ali su prilagođeni specifično za pisanje mejlova.

Bazirani su na algoritmima mašinskog učenja i obradi prirodnog jezika koji, na osnovu korisničkih uputa, analiziraju šta je potrebno u smislu svrhe i stila pisanja, kao i dužine, jezika i slično.

Zatim koriste velike skupove podataka prethodnih mejlova sa sličnim zahtevima, uz dodatne podatke koje korisnik pruži, kako bi kreirali nacrt, učeći iz povratnih informacija korisnika tokom vremena.

Imejlovi mogu biti segmentirani za različite demografske grupe kupaca i personalizovani za pojedince koristeći iste tehnike, bazirane na podacima koje korisnik pruži o pojedincu ili grupi kupaca.


Kako vještačka inteligencija može unaprijediti pisanje mejlova?

Generatori ne samo da kreiraju mejl već mogu pomoći u segmentaciji lista pretplatnika i personalizaciji poruka za pojedinačne potencijalne klijente ili korisnike. Takođe mogu optimizovati naslove mejlova, pozive na akciju i postaviti vrijeme slanja mejlova za najprikladnije trenutke.

Njihova glavna funkcija, naravno, jeste kreiranje sadržaja mejlova i ne samo što štede vrijeme već mogu poboljšati i njihov kvalitet.

Osiguravaju da mejlovi budu adekvatni po tonu i stilu, pomažući u stvaranju profesionalne slike i konzistentnog brend identiteta.

Takođe su vrlo korisni u slučajevima kada se desi "blokada" onom ko ih piše nudeći sugestije kada im se pruži podstrek i većina AI generatora može obaviti A/B testiranje, evaluirajući performanse mejlova sa različitim varijacijama sadržaja i optimizujući ih u realnom vremenu.

Tokom dužeg perioda, mogu optimizovati sve ove funkcije na osnovu uspjeha ili neuspjeha prethodnih mejlova.


Rytr

To je jedan od popularnijih AI generatora mejlova na tržištu, poznat po svojoj raznovrsnosti i pristupačnoj cijeni.

Nudi više od 30 primjera upotrebe, kao i opcije za formatiranje, alat za otkrivanje plagijata sličan AI sadržaju i prilagođene primjene.

Rytr može generisati raznovrstan sadržaj, uključujući članke, postove na društvenim mrežama i mejlove.

Postoje različiti cenovni planovi, od osnovne besplatne verzije do premium paketa koji košta nešto više od 24 USD mesečno.

Korisnik nakon izbora jezika može birati između više od 20 unapred podešenih tonova glasa, od "formalnog" do "opuštenog", "zabavnog" i "inspirativnog" ili kreirati svoj ton.

Zatim mogu navesti frazu, rečenicu ili ključnu riječ kao polaznu tačku, dok biraju koliko "kreativan" AI treba da bude.

Alati za uređivanje uključuju mogućnost skraćivanja, proširivanja, poboljšavanja i promene različitih elemenata. Rytr može proizvesti do tri varijante istog sadržaja, uz različite opcije formatiranja i alat za proveru plagijata. Paket ostvaruje visoke ocjene na sajtovima za recenzije, gdje je hvaljen zbog visokokvalitetnog sadržaja i efektivnosti u promociji.


Jasper

Jasper nudi širok spektar prijedloga za blogove, veb stranice, reklame i mejlove. Integriše se sa Grammarly, uključuje alat za proveru plagijata i podržava glasovne komande.

Creator plan košta 39 USD mesečno po korisniku, sa Pro verzijom koja dodaje više glasova brenda i druge funkcije za 59 USD mesečno po korisniku i Business paketom prilagođenim organizacijama sa dodatnom kontrolom, bezbednošću, obukom timova i tehničkom podrškom.

Jasper je visoko ocijenjen za kampanje imejl marketinga, sa A/B testiranjem za naslove, pozive na akciju i sadržaj mejlova.

Na primer, kompanija Goosehead Insurance je navodno povećala stope klikova na mejlove za 22% uključivanjem ovog paketa u svoj marketinški tok rada. Jasper se takođe široko koristi za podršku korisnicima, posebno od strane manjih kompanija.


Copy.ai

Copy.ai nudi razne funkcije za unapređenje sadržaja mejlova uključujući preformulisanje rečenica, alat za formatiranje i proveru tona. Ostale funkcije obuhvataju imejl predloge, automatizovane kampanje i analitiku.

Besplatna verzija nudi osnovne funkcije za one koji žele da probaju pre kupovine. Starter paket za jednog korisnika košta 36 USD mjesečno, dok Advanced plan za pet korisnika, sa dodatnim funkcijama kao što su više od 15 marketinških i prodajnih radnih tokova, košta 186 dolara mjesečno.

Sa više od 10 miliona korisnika, kompanija kaže da je usmjerena na menadžere, koordinatore i asistente u marketingu, posebno za kreiranje promotivnih mejlova, hladnih kontakata ili lifecycle poruka.

Ovi alati pružaju različite opcije i funkcionalnosti za optimizaciju mejlova u marketinškim kampanjama, prilagođenih potrebama korisnika različitih profila i veličina organizacija.


Flowrite

Flowrite generiše tri različita personalizovana mejla za svaki zahtjev koristeći takozvane multiple AI prijedloge, uz funkcije provjere gramatike i pravopisa.

Popularan je među pojedincima i malim timovima. Light verzija omogućava 200 poruka godišnje po ceni od samo četiri dolara mjesečno. Premium paket od 12 USD mjesečno omogućava generisanje 2.000 poruka, dok je neograničeno slanje moguće za 24 USD mjesečno, a za sve ove pakete postoji besplatna probna verzija.

Enterprise paketi se mogu prilagoditi specifičnim potrebama organizacije. Flowrite je kompatibilan sa Gmailom, Twitterom, LinkedInom, MailChimpom i drugim platformama.

Preporučene glavne primjene uključuju kontaktiranje influensera, izgradnju veza, PR kontakte i ažuriranje statusa projekata za klijente.


Hypotenuse

Hypotenuse uključuje HypoChat, AI četbota koji pomaže u kreiranju odgovora na mejlove. Nudi integraciju sa Šopifajem i može generisati optimizovane opise proizvoda, kao i druge vrste sadržaja poput blog članaka, društvenih medija i oglasa.

Paket za pojedinca košta 29 USD mesečno i omogućava 50.000 reči, dok paket za pet korisnika od 59 USD mjesečno nudi 120.000 riječi i dodatne funkcije, kompanija takođe nudi prilagođene pakete po zahtjevu. Dobro je za korisnike koji kreiraju širok spektar pisanih materijala, uključujući mejlove. Stručnjaci tvrde da je jedna marketinška agencija uštedela više od 80% vremena automatizacijom radnih tokova i zadataka pisanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.07.2024.  |  Saobraćaj, Finansije, Turizam, sport, kultura

Morsko dobro u Tivtu prihodovalo milion, a uložilo 100.000 EUR

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prošle godine u obalu Tivta uložilo ukupno 111.136 eura, što je skoro devet puta manje novca nego što je to državno preduzeće tokom 2023. prihodovalo samo od izdavanja u zakup djelova tivatske obale i akvatorijuma raznim svojim poslovnim partnerima. To preduzeće je lani iz Tivta, kako je navedeno u izvještaju o poslovanju za 2023. godinu, od zakupaca mora i obale u Tivtu prihodovalo ukupno

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.