NavMenu

Putni pravac Monterose gotov za 30 mjeseci, uskoro tenderi za vodosnabdijevanje Luštice

Izvor: eKapija Srijeda, 19.06.2024. 16:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Planirani rok za završetak putnog pravca Monterose je 30 mjeseci, izjavio je Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, prenio je sajt Opštine.

- Riječ je o skoro osam kilometara novog puta koji će povezati Lušticu sa tivatskim dijelom sa jednog na drugi kraj, tako da ćemo imati kvalitetan put koji će doprinijeti razvoju kompletnog ovog područja i buduće gradnje svih turističkih rizortova, jer Luštica ima veliki potencijal i veliki broj investitora koji će u narednom periodu krenuti sa izgradnjom turističkih i hotelskih kapaciteta - naveo je Katić prilikom obilaska radova.

Radovi na ovom putnom pravcu započeti su nakon dvije godine pauze zbog rješavanja pitanja imovinsko-pravnih odnosa.

- Važno je da je oko 75 posto tih pitanja riješeno, ostale su još neke manje dionice. Postoji manje-više saglasnost svih vlasnika tih parcela. Želio bih da se zahvalim mještanima Luštice na zaista korektnom odnosu, jer nisu usporavali procedure, već su zaista prepoznali značaj svih ovih projekata. Nadam da ćemo za dvije godine imati završen i putni pravac Monterose i vodosnabdijevanje kompletnog poluostrva Luštica - naveo je predsjednik Opštine Herceg Novi.

Izgradnjom putnog pravca Monterose bolje će povezati Lušticu i Tivat i dodatno doprinijeti kvalitetnom infrastrukturnom razvoju ove primorske opštine, istakao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

- Ovaj projekat zahvata 1.200 metara u dijelu tivatske teritorije i prolazi pored kompleksa Luštica Bay. Veoma je bitno da su završeni radovi na putu MR2 i MR1 što znači da će u budućnosti oni koji putuju luštičkim poluostrvom imati direktnu vezu od Rosa do bulevara koji se gradi na potezu između Aerodroma Tivat i Jaza. Putna infrastruktura je bila apsolutno zapostavljena na teritoriji Boke, i konačno je došlo vrijeme da tu priču o investicionim ulaganjima okrenemo. Razvoj putne infrastrukture je na prvom mjestu, očekujemo, u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj, da radovi na izgradnji bulevara Jaz – Tivat, koji su praktično nastavak ovog puta, budu nastavljeni - kazao je Komnenović i pojasnio da će na taj način biti riješen veliko problem saobraćajnih gužvi kroz Herceg Novi i Tivat.

Katić je izjavio da bi u narednom periodu trebalo da se ubrza i pitanje vodosnabdijevanja same Luštice.

- Drago mi je da su završeni projekti za sekundarnu vodovodnu mrežu i mi ćemo u narednih nekoliko dana, kada dobijemo revidovan projekat, rapisati tendere tako da će voda vrlo brzo stići i do Rosa, Klinaca i Zabrđa u prvoj fazi, a već za dvije godine voda će doći i do Žanjica. Jedan od glavnih ciljeva nam je da se sva ova turistička mjesta kada je u pitanju Luštica snabdiju što je moguće brže vodom jer dalji razvoj poluostrva zavisi od uređenja komunalne infrastrukture - naveo je Katić.

Vrijednost projekta za vodosnabdijevanje je skoro 9,8 mil EUR sa PDV-om, dok je vrijednost izgradnje putnog pravca Monterose – Tivat 10,3 mil EUR sa PDV-om. Izvođač radova na vodosnabdijevanju Luštice je kompanija Eurozox, dok je izvođač na izgradnji puta Briv Construction.

Uprava za kapitalne projekte trenutno realizuje 258 pojedinačnih projekata, a izgradnju vodovodne mreže i putnog pravca Monterose na Luštici, prepoznala je kao izuetno značajne projekte za južnu regiju ne samo po pitanju turizma, već i infrastrukture kako za lokalno stanovništvo, tako i za čitavu regiju, istakla je pomoćnica direktora Uprave, Maja Delić.

- Planirani rok završetka svih radova na vodosnabdijevanju Luštice je do novembra 2025. godine, te pored brojnih otežavajućih okolnosti i same lokacije koja je prilično zahtjevna po pitanju organizacije i prevoza i dovoza materijala, teče planiranom dinamikom. Pripremne aktivnosti oko radova na putnom pravcu preko Monterose su počele i očekujemo da se i oni rješavaju planiranom dinamikom - navela je Delić.
poluostrvo Luštica u Boki Kotorskoj
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.07.2024.  |  Vijesti

Raspisan tender za kupovinu objekta za smještaj studenata u Podgorici vrijedan oko 3 mil EUR

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija raspisalo je tender za kupovinu objekta za smještaj studenata na teritoriji Glavnog grada Podgorice, vrijednosti 2.975.206,61 EUR. - Uspješnom realizacijom tendera bi se obezbijedili kapaciteti za smještaj dodatnog broja studenata u studentskim domovima u Podgorici, a samim tim značajno uticalo na standard studentske populacije, što je jedan od ključnih ciljeva MPNI - navodi se u saopštenju

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.