NavMenu

Više od 2,2 mil EUR podrške za projekte u opštini Žabljak

Izvor: RTCG Utorak, 18.06.2024. 12:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Marco Saracco/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštinu Žabljak podržalo projekte iz oblasti vodosnabdijevanja i upravljanja otpadom u ukupnom iznosu od preko 2,2 mil EUR, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Opština je dostavila Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjev za projekat izgradnje pretovarne stanice sa pristupnom saobraćajnicom. Procijenjena vrijednost radova 1.670,000 EUR i stručnog nadzora 50.000 EUR.

Ranije je Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera podržalo izgradnju vodovoda Razvršje (I faza) na Žabljaku sa predlogom mjera za rješavanje gubitka, vrijednosti 259.500 EUR, kao i izradu analizu postojećeg stanja vodosnabdijevanja sa predlogom mjera za rješavanje gubitka, vrijednosti 230.000 EUR.

Ministarstvo je, s obzirom na činjenicu da projekte smatra značajnim za unapređenje kvaliteta života, pozitivno odgovorilo na zahtjev opštine i proslijedilo ih na dalju realizaciju prema Upravi za kapitalne projekte, koja zajedno sa opštinom Žabljak treba da ih realizuje.


Martinović je istakao da Ministarstvo ovakvom podrškom nastavlja da podstiče razvoj sjevera i rješavanje ekoloških problema.

- Ovo je odličan primjer efikasne saradnje između opštine i državnih institucija, onda kada opština uredno dostavi kompletnu dokumentaciju. Realizacija ovih projekata značajno će unaprijediti infrastrukturu opštine Žabljak i poboljšati kvalitet života ljudi, kroz unapređenje komunalnih usluga - zaključio je Martinović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.07.2024.  |  Vijesti

Raspisan tender za kupovinu objekta za smještaj studenata u Podgorici vrijedan oko 3 mil EUR

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija raspisalo je tender za kupovinu objekta za smještaj studenata na teritoriji Glavnog grada Podgorice, vrijednosti 2.975.206,61 EUR. - Uspješnom realizacijom tendera bi se obezbijedili kapaciteti za smještaj dodatnog broja studenata u studentskim domovima u Podgorici, a samim tim značajno uticalo na standard studentske populacije, što je jedan od ključnih ciljeva MPNI - navodi se u saopštenju

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.