NavMenu

Poziv za dostavljanje predloga standardnih projekata u okviru programa Interreg IPA Južni Jadran

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.06.2024. 15:16
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Objavljen je Poziv za prijavljivanje standardnih projekata u okviru programa Interreg IPA Južni Jadran, sa rokom za dostavljanje prijava do 6. septembra 2024. godine, objavio je sajt Univerziteta Crne Gore.

Budžet po pojedinačnom projektu iznosi 600.000 – 1.500.000 EUR. Iznos IPA granta je limitiran na 85% od ukupnih troškova u projektu.

Trajanje projekata treba da bude između 18 i 30 mjeseci.

Programsko područje obuhvata italijanske regije Pulja i Molize, kao i čitave teritorije Albanije i Crne Gore. Mogu učestvovati i projektni partneri iz Italije koji se nalaze izvan regija Pulja i Molize (ne kao vodeći partneri) ako oni donose stvarnu i provjerljivu korist za regije programskog područja. Partnerstvo mora uključiti najmanje jednog partnera iz Italije i jednog iz Albanije ili Crne Gore. Ukupan broj partnera ne smije biti veći od šest, uključujući i vodećeg partnera. Projekti mogu imati i pridružene partnere, koji učestvuju u aktivnostima bez dobijanja finansijskih sredstava, a najviše jednog po partneru.

Dodatni bodovi se dodjeljuju za projekte:

· koji uključuju i Albaniju i Crnu Goru;

· koji uključuju i Pulju i Molize;

· čiji su ciljevi i aktivnosti eksplicitno predviđeni u EUSAIR akcionom planu i vodećim aktivnostima;

Programski prioriteti uključuju unapređenje okvirnih uslova za rast i konkurentnost malih i srednjih preduzeća, uključujući mikro preduzeća, Promovisanje prilagođavanja klimatskim promjenama, prevencije rizika i otpornosti na katastrofe, Jačanje biodiverziteta, zelene infrastrukture u urbanoj sredini i smanjenje zagađenja, uključujući vodu, zemljište i vazduh (kao što su emisije PM čestica), Promovisanje energetske efikasnosti, Razvijanje održive, klimatski otporne, inteligentne i intermodalne nacionalne, regionalne i lokalne mobilnosti, uključujući poboljšani pristup Transevropskoj transportnoj mreži (TEN-T) i prekograničnoj mobilnosti, kroz meke mjere, Poboljšanje pristupa i kvaliteta obuke i cjeloživotnog učenja s ciljem povećanja nivoa vještina koje će biti priznate sa druge strane granica i Jačanje uloge kulture i turizma u ekonomskom razvoju, socijalnoj inkluziji i društvenim inovacijama.


Jedna organizacija može učestvovati u najviše jednom projektu po svakom specifičnom cilju (kao vodeća ili partnerska organizacija), dok za univerzitete važi pravilo da mogu učestvovati u najviše dva projekta po svakom specifičnom cilju.

Što se tiče Univerziteta Crne Gore, ovo ograničenje se odnosi na univerzitet u cjelini. U skladu sa standardnom procedurom, u svrhu prijavljivanja projekata organizacione jedinice UCG-a su obavezne da traže saglasnost rektora.

Ako neka organizacija dostavi više od dozvoljenog broja projektnih predloga, oni koji se dostave nakon što se dostigne dozvoljeni broj neće biti uzeti u razmatranje.

Više informacija i kompletna dokumentacija se mogu naći OVDJE.

Za dodatna objašnjenja se možete obratiti Nacionalnoj kontakt osobi za program Interreg IPA Južni Jadran, na adresu sladjana.pesic@mep.gov.me
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Vijesti

Voli će na prostoru nekadašnje fabrike Radoje Dakić graditi tržni centar na preko 18.000 kvadrata - U planu i nova upravna zgrada (FOTO)

Kompanija Voli Trade planira izgradnju tržnog centra i upravne zgrade na prostoru nekadašnje fabrike Radoje Dakić u Podgorici. Izgradnja je planirana na dvije urbanističke parcele ukupne površine oko 22.000 kvadrata. To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu koji je kompanija podnijela Agenciji za zaštitu životne sredine. Kako je naznačeno u dokumentu, Ministarstvo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.