NavMenu

TUI stiže u Crnu Goru - Turistička privreda da iskoristi snagu velikog operatera

Izvor: Pobjeda Subota, 15.06.2024. 09:24
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Olga Gavrilova)
Predstavnici njemačkog TUI-a, najveće svjetske turističke kompanije, od ponedjeljka će boraviti u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom zemlje. Ova posjeta dolazi nakon što je predsjednik Vlade Milojko Spajić, na marginama foruma Dani privrede u Berlinu, razgovarao sa vodećim njemačkim privrednicima i prezentovao potencijale Crne Gore.

Istakavši turizam kao ključnu privrednu granu, Spajić je naglasio važnost jačanja saradnje između Crne Gore i Njemačke. U kontekstu ove promocije, posjeta predstavnika TUI-a označava značajan korak ka unapređenju crnogorske turističke ponude na globalnom tržištu, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Ranko Jovović pozdravio je ovu inicijativu, ističući da će Odbor pružiti punu podršku u povezivanju crnogorske privrede sa TUI-jem.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se na marginama foruma Dani privrede u Berlinu sastao sa nekim od najvećih njemačkih privrednika i prezentovao potencijale Crne Gore.

- Turizam, kao najvažnija privredna grana, istaknut je kao prilika za daleko jaču saradnju Crne Gore i Njemačke i na tome će se promptno raditi. U tom kontekstu je promocija izrazito važna, a predstavnici njemačkog TUI-ja, najveće svjetske turističke kompanije, od ponedjeljka će boraviti u Crnoj Gori, kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom – navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika Vlade.

Jovović pozdravlja ovu inicijativu i posjetu TUI Crnoj Gori i smatra je vrlo pozitivnom.

- Prisutnost TUI-ja u Crnoj Gori ima potencijal da značajno doprinese daljem razvoju turističkog sektora, s obzirom na dugu istoriju i značajnu ulogu koju ova kompanija ima u globalnom turizmu. TUI je već decenijama prisutan na crnogorskom tržištu, doprinosi rastu broja turista iz Njemačke i drugih evropskih zemalja, te unapređuje kvalitet usluga kroz svoje globalne standarde. Ova posjeta predstavlja priliku za jačanje dugoročne saradnje i dodatno pozicioniranje Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije. Nadamo se da će turistička privreda znati da iskoristi snagu tako velikog operatera. Odbor za turizam i ugostiteljstvo PKCG će dati punu podršku u povezivanju privrede i TUI-ja– kazao je Jovović Pobjedi.

Premijer je pojasnio na sastanku da Vlada preferira dolazak kompanija koje žele da otvore nova radna mjesta i ostanu u Crnoj Gori na duži period.

Bilo je riječi i o energetskom potencijalu, kao najboljoj šansi za ekonomski razvoj, ne samo Crne Gore, već i čitavog regiona.

- Proizvodnja iz obnovljivih izvora energije uz garantovanu stabilnost i sjajan geografski položaj idealna su šansa za Crnu Goru da se pozicionira kao važan partner zemljama EU u toj oblasti - dodaje se u saopštenju.

Spajić je bio učesnik dvodnevne konferencije Dani privrede u Berlinu, na kojoj je govorio na panelu Inovativno, održivo, kompetitivno – temelj jake ekonomije.

Na konferenciji, koju organizuje Ekonomski savjet Hrišćansko-demokratske unije Njemačke (CDU), učestvovali su najviši državni zvaničnici Njemačke, čelnici najvećih njemačkih i inostranih kompanija, eminentni stručnjaci, analitičari i profesori.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.07.2024.  |  Finansije

Prihod od "zlatnih pasoša" skoro 380 mil EUR

Tokom trajanja programa ekonomskog državljanstva od 2019. do kraja 2022. godine predato je ukupno 1.113 zahtjeva za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, odnosno aplikacija. Do 1. jula za 54 zahtjeva Agencija za investicije je izvijestila predsjednika Vlade da su ispunjeni uslovi, za 791 zahtjev je MUP donio rješenje o prijemu i uručeni su pasoši, nad devet zahtjeva se sprovodi kontrola prenosa od strane nezavisnog revizora, dok je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.