NavMenu

Uskoro nastavak rekonstrukcije i gradnje 7,5 km duge dionice od Pljevalja do Bijelog Polja - Raspisan tender za put Vrulja-Mijakovići, vrijednost 7,7 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 14.06.2024. 11:43
Komentari
Podeli
(Foto: Boukaih/Unsplash)
Uprava za saobraćaj raspisala je tender za izgradnju i rekonstrukciju puta Vrulja - Mijakovići. Vrijednost radova je 6,36 mil EUR bez, odnosno 7,7 miliona sa PDV-om.

U tenderu je naznačeno da je dio radova izvela firma Tehnoput iz Podgorice sa kojom je raskinut ugovor. Stručni nadzor vršio je Projectman, takođe iz Podgorice.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović je informaciju o raspisivanju tendera objavio na društvenoj mreži X. On je izrazio uvjerenje da će nakon ponovljenog postupka dobiti izvođača koji će ovaj projekat privesti kraju.

- Više puta sam ukazivao na problem probijanja rokova gradnje i spreman sam da stanemo na put tome. Očekujem da, nakon što dobijemo izvođača, odmah počnu radovi kako bi 7,5 km duga dionica puta Pljevlja-Bijelo Polje od sela Mijakovići do Vrulje bila završena - napsiao je Radulović.

U tenderu piše da ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od šest ni duži od 10 kalendarskih mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 17. jula do 10 sati.

Detalji tendera dostupni su OVDJE.

Podsjetimo, Uprava za saobraćaj u je februaru, zbog nezavršenih radova na izgradnji puta Vrulja - Mijakovići, raskinula ugovor sa izvođačem radova i pokrenula postupak aktiviranja garancije za dobro izvršenje posla. Tada je Radulović najavio novi tender, koji je i raspisan početkom aprila. Ministar je u maju obišao ovu dionicu, rekavši da se očekuje da izvođač radova bude izabran do kraja mjeseca.

Kako na javni poziv nije dostavljena nijedna ponuda, javni poziv je poništen, a sada je raspisan novi tender. U odnosu na prethodni, može se primijetiti da je vrijednost radova porasla sa oko 7 na 7,7 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.06.2024.  |  Energija

Havarija u regionu: Raspad elektroenergetskog sistema krenuo iz Albanije

Prema prvim preliminarnim analizama i informacijama koje su prezentovane na telekonferenciji održanoj 21. juna u 16.30 časova u organizaciji Evropske asocijacije operatora prenosnih sistema za električnu energiju (ENTSO-E), raspad je krenuo u 12.20 časova u elektroprenosnoj mreži Albanije ispadom interkonektivnog dalekovoda 400 kV Zemlak (Albanija) - Kardia (Grčka). U saopštenju Nezavisnog operatora sistema u BiH piše da je u petak u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.