NavMenu

Vuković preuzeo predsjedavanje Upravnim odborom CEF-a

Izvor: eKapija Petak, 14.06.2024. 08:30
Komentari
Podeli
Novica Vuković (Foto: Ministarstvo finansija)Novica Vuković
Ministar finansija, Novica Vuković u četvrtak je zvanično preuzeo predsjedavanje Upravnim odborom Centra za izvrsnost u finansijama (CEF), na godišnjem sastanku tog tijela koji se održava u Kišnjevu u Moldaviji.

Vuković zahvalio je dosadašnjoj predsjedavajućoj, guvernerki Narodne banke Moldavije, Anci Dana Dragu, na uspješnom vođenju, saopštivši da je Crna Gora svjesna važnisti uloge i odgovornosti u predstojećem jednogodišnjem predsjedavanju. Naglasio je da to cijeni i kao jedan vid priznanja za napore i postignuća na nacionalnom nivou, kao i regiona u cjelini.

- Veoma cijenimo cjelokupni rad CEF-a u Crnoj Gori, naročito regionalne aktivnosti kao što je WeLead projekat, brojne inicijative u sektoru revizije i prilike za jačanje i izgradnju kapaciteta državnih službeniika u oblasti upravljanja javnim finansijama - istakao je Vuković.

Veoma važnom ocijenio je podršku koju CEF pruža koordinacionim timovima za reformu javne uprave i upravljanja javnim finansijama, koja bi, kako je kazao, trebalo da postane model planiranja i implementacije budućih tehničkih pomoći.

Vuković je naglasio da je od iuzezetne važnosti unaprjeđivanje kapaciteta i vještina profesionalaca unutar javne uprave i da će sa aspekta predsjedavajućeg Upravnim odborom CEF-a dati puni doprinos ostvarenju tog cilja i boljem korišćenju ekspertize zemalja članica EU, sa ciljem efikasnijeg sprovoðenja reformi i pregovoranja sa EU.

On je poželio uspješnu i produktivnu radnu godinu svim članicama CEF-akcentujući značaj zajedničkog rada i partnerstva u predstojećima procesima reformi i jačanja upravljanja javnim finansijama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.07.2024.  |  Vijesti

Raspisan tender za kupovinu objekta za smještaj studenata u Podgorici vrijedan oko 3 mil EUR

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija raspisalo je tender za kupovinu objekta za smještaj studenata na teritoriji Glavnog grada Podgorice, vrijednosti 2.975.206,61 EUR. - Uspješnom realizacijom tendera bi se obezbijedili kapaciteti za smještaj dodatnog broja studenata u studentskim domovima u Podgorici, a samim tim značajno uticalo na standard studentske populacije, što je jedan od ključnih ciljeva MPNI - navodi se u saopštenju

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.