NavMenu

Hakaton "Digitalno rješenje za društveni ili ekološki problem u zajednici" 17. i 18. juna u Tehnopolisu

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.06.2024. 15:39
Komentari
Podeli
(Foto: IPC Tehnopolis)
Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis organizuje Hakaton "Digitalno rješenje za društveni ili ekološki problem u zajednici" koji će se održati 17. i 18. juna u njihovim prostorijama u Nikšiću.

Kako su saopštili, cilj Hakatona je da okupi talentovane srednjoškolce koji će osmisliti inovativna digitalna rješenja za aktuelne društvene ili ekološke probleme u zajednici.

- Tokom 24 sata, učenici iz Nikšića i Pljevalja će raditi u timovima od po pet članova, razvijati svoja rješenja uz mentorstvo renomiranih mentora, te na kraju predstaviti svoja rješenja pred stručnim žirijem - naveli su.

Otvaranje Hakatona održaće se 17. juna u 9.30. Narednog dana, biće organizovan Demo dan na kome će timovi predstaviti svoja rješenja i biti u prilici da osvoje i vrijedne novčane nagrade.

Ukupan fond za nagrade je 3.000 EUR, dok je Opština Nikšić finansirala nagrade za prva dva mjesta. Prezentacije timova na Demo danu će početi 18. juna u 16 sati.

- Ovu aktivnost realizujemo u okviru projekta "Kreiranje podsticajnog poslovnog okruženja za zapošljavanje mladih u prekograničnom području Republike Srbije i Crne Gore – BEYOND", koji sufinansira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014 – 2020. IPC Tehnopolis projekat implementira u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor i Privrednom komorom Crne Gore - navodi se u saopštenju Tehnopolisa.
Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis Nikšić
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Saobraćaj

Đurišić: Za spas kompanije ToMontenegro potrebna duboka analiza i profesionalci u bordu

Da bi To Montenegro mogao da opstane i da se uspješno razvije neophodno je da se uradi stručna dubinska analiza poslovanja, kao i da u njegov bord bude imenovana većina - troje profesionalaca i stručnih lica iz komercijalnig vazduhoplovstva, kazao je osnivač Montenegro Airlinesa i njegov direktir do 2013. godine Zoran Đurišić povodom jučerašnje odluke Vlade o smjeni dosadašnjeg izvršnog direktora Marka Anžura i imenovanja novog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.