NavMenu

Kavarić group planira novi kompleks zgrada u Grblju - Kroz dvije faze gradiće se šest lamela sa 84 apartmana

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.06.2024. 11:51
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen)
Kompanija Kavarić group planira izgradnju kompleksa od šest zgrada apartmanima za izdavanje u Grblju. Projekat će se realizovati kroz dvije faze, pri čemu je u prvoj planirana izgradnja dva, dok će u drugoj biti izgrađena četiri objekta.

Parcela porvšine 6.673 m2 na kojoj je planirana gradnja ovog apartmanskog kompleksa smještena je sa desne strane magistralnog puta Budva - Kotor.

Investitor je ranije Agenciji za zaštitu životne sredine podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu. Nakon isteka roka za javni uvid u dokumentaciju, Agencija je donijela rješenje da je za realizaciju ovog projekta izrada elaborata neophodna.

U planskom dokumentu je data mogućnost faznog građenja objekata, a u konzervatorskim uslovima Uprave za zaštitu kulturnih dobara preporuka je da se gradi više odvojenih stambenih cjelina stvarajući utisak naselja bez agresivnog postavljanja objekata većih gabarita.

Kada je riječ o samom projektu, predviđena je izgradnja apartamnskih objekata u funkciji turizma. Prema projektnoj dokumentaciji predviđena je izgradnja objekata u dvije faze. U prvoj fazi predviđena je izgradnja dva, a u drugoj fazi izgradnja četiri objekta. Svaki objekat je projektovan prije svega kao funkcionalan, efikasan i ekonomičan.

Sve zgrade će imati prizemlje i dva sprata. Glavni ulazi u svim objektima su u prizemnoj etaži.

Objekti koji će biti izgrađeni u prvoj fazi u okviru prizemlja imaju recepciju zajedničku za oba objekta, dok se recepcija za zgrade u rugoj fazi predviđena u posebnom objektu.

Funkcionalna šema je koncipirana racionalno, pa je projektovan zajednički prostor oko kojega su naslonjene
apartmanske smještajne jedinice za obje faze.

Svaka smjestajna jedinica posjeduje dnevni prostor boravak trpezariju i spavaći dio sa jednom ili više spavaćih soba kao i sanitarnu grupu.

Kako je pojašnjeno, obje lamele koje će biti izgrađene u okviru prva faze imaće istu površinu, što je 1.259,10 m2 bruto po lameli.

I objekti druge faze biće jednakih površina, što je nešto preko 1.000 kvadrata po lameli.

Kompleks će imati ukupno 84 apartmana, a predviđeno je i 87 parking mjesta. Ukupna bruto građevinska površina svih objekata u okviru kompleksa je 6.513,3 m2.

Podsjetimo, Kompanija Kavarić group, u čijem vlasništvu su saloni namještaja Zećanka, u grblju planira izgradnju i novog poslovnog objekta. Prema dokumentaciji, taj objekat nalazi se pored planiranog apartmanskog kompleksa, a ova ova projekta realizovaće se u neposrednoj blizini postojećeg salona namještaja Zećanka.
Kavarić apartmanski kompleks Grbalj Kotor (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.07.2024.  |  Vijesti

Raspisan tender za kupovinu objekta za smještaj studenata u Podgorici vrijedan oko 3 mil EUR

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija raspisalo je tender za kupovinu objekta za smještaj studenata na teritoriji Glavnog grada Podgorice, vrijednosti 2.975.206,61 EUR. - Uspješnom realizacijom tendera bi se obezbijedili kapaciteti za smještaj dodatnog broja studenata u studentskim domovima u Podgorici, a samim tim značajno uticalo na standard studentske populacije, što je jedan od ključnih ciljeva MPNI - navodi se u saopštenju

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.