NavMenu

U planu gradnja stambenog objekta sa apart hotelom u Baru - Na blizu 24.000 kvadrata 128 apartmana i 194 stana, spa centar, otvoreni bazen... (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 11.06.2024. 13:19
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen)
Kompanija Juxinyan Import Export iz Podgorice planira izgradnju apart hotela sa tri zvjezdice u naselju Ilino u Baru. Riječ je, zapravo, o objektu mješovitog tipa koji će imati apartmane, odnosno smještajne jedinice namijenjene turizmu, zatim stanove, poslovne prostore, ali i dodatne sadržaje kao što su wellness i spa zona, vanjski bazen i slično.

Investitor je Agenciji za zaštitu životne sredine podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu.

Kako se može vidjeti u dokumentu, objelat će biti promjenjive spratnosti od 2Po (3Po)+P+3 do 2Po+P+10, atrijumskog tipa i sačinjen je od četiri lamele tj. bloka ( blok A, blok B, blok C, blok D ), koji formiraju jedinstvenu funksionalnu cijelinu. Na jednom dijelu objekta planirana je i (manja) treća etaža podruma -3, spratnost objekta u toj zoni je 3Po+P+4 do 3Po+P+8.

Izgradnja apart hotela planirana je na dijelu UP 18 i UP 19, KO Novi Bar, u zahvatu DUP-a Ilino. Na lokaciji ne postoje izgrađeni objekti.

Ukupna površina parcela je je 5.733 m2, dok je ukupna bruto građevinska površina novoplaniranog objekta 23.996,02m².

Lokacija je opremljena postojećom sobraćajnicom sa sjeveroistočne strane UP 19, dok je sobraćajnica sa sjevero zapadne strane lokacije planirana detaljnim urbanističkim projektom.

Parkiranje vozila je predviđeno isključivo na podzemnim etažma. Na podrumskoj etaži –1 obezbijeđeno prostor za garažiranje 151 vozila; na podrumskoj etaži –2 obezbijeđeno prostor za garažiranje 143 vozila, kao i dodatnih 13 PM u nivou poluetaže -3; što je ukupno 307 parking mjesta.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen)
- Budući da je objekat centralne funkcije sa komplementarnom namjenom stanovanja velikih gustina, a planom i projektnim zadatkom se predviđaju i podrumske etaže, na novoprojektovanom objektu su planirane dvije podrumske etaže, a u jednoj manjoj zoni objekta rampa se spušta do nivoa -3. Na ovim etažama je organizovan prostor za garažiranje 307 vozila, servisna zona apart hotela sa pratećim sadržajima, tehničke prostorije sa svim potrebnim mašinskim, električnim i hidrotehničkim instalacijama za pravilno funksionisanje ovakvog tipa objekta, tehničke prostorije za održavanje objekta kao i vertikalne komunikacija za svaki blok objekta - pojašnjeno je u dokumentu.

Prizemlje objekta je projektovano za centralne funkcije i u većem dijelu biće u funkciji ugostiteljstva tipa apart hotel sa 3 zvjezdice, sa pratećim rekreativnim sadržajima, a u manjem dijelu u funkciji poslovanja.

Poslovni prostori su planirani sa sjeveroistočne strane UP 19, zbog svoje pozicije u odnosu na postojeću saobraćajnicu i većeg priliva i posjećenosti ljudi.

S obziom na to da je prema UT uslovima određen maksimum od 11 nadzemnih etaža, planirani objekat je sa sjeveroistočne strane najveće dozvoljene spratnosti 2Po+P+10 i kaskadno se spušta ka jugozapadnoj strani parcele na spratnost 2Po(3Po)+P+3. Sa sjevero zapada ispod objekta se manjim dijelom nalazi i podrumska etaža –III. U ovoj zoni spratnost objekta je od 3Po+P+4 do 3Po+P+8.

- Ovom "igrom" volumetrije objekat maksimizira pozitivne karakteristike lokacije, omogućava bolju osunčanost svih etaža, i vizuelno ne opterećuje prostor na kojoj se nalazi i pruža kvalitetniji život korisnicima prostora koji u njemu borave - navedeno je.

Ostali spratovi objekta su u funkciji ugostiteljstva i kolektivnog stanovanja velikih gustina. Zbog boljeg funksionisanja svakog bloka pojedinačno, blok B i blok C koji se nalaze sa jugozapadne strane objekta su po namjeni apart hotel sa 3 zvjezdice (od prizemlja do IV etaže), dok su blok A i blok D u svim nadzemnim etažama iznad prizemlja u namjeni kolektivnog stanovanja velikih gustina.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen)
Svaki blok ima zaseban pješački pristup u prizemlju objekta i prateće vertikalne komunikacije koje su povezane sa ostalim spratovima. Ovaj vid organizacije, pojašnjeno je, omogućava privatnost gostima ugostiteljskog dijela objekta, nemajući nikakav kontakt sa stalnim korisnicima stambenog dijela objekta.

Kroz sve etaže, ugostiteljski blok, odnosno apart hotel ima kapacitet od 128 smještajnih jedinica za goste. Stambeni blok objekta ukupno broji 194 stambenih jedinica, i to garsonjere, jednosobni, dvosobni i u manjem dijelu trosobni stanovi.

U dokumentu stoji i da budući objekat ima obogaćenu ponudu - spa centar sa pratećim sadržajima, vanjski bazen sa svlačionicama u spa zoni, teretanu i prostorije za beauty tretmane.

- Od ukupno 322 smještajne, odnosno stambene jedinice, 33 je opremljeno za osobe smanjene pokretljivosti i osobe sa invaliditetom, koje su smještene od etaže prizemlja do osmog sprata. U podrumskim etažama obezbijeđena su i ukupno 34 parking mjesta za lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom - piše u projektu.

Smjernicama iz planskog dokumenta procentualna zauzetost u okviru parcele, za zelenilo u okviru centralnih funkcija, iznosi 30%. Od toga se na površinu uređenog zelenila oko objekta odnosi 22,90%, a na površinu uređenog zelenila atrijuma 8,07% u odnosu na ukupnu površinu predmetnih parcela (5.733,00 m²). Okolina hotela i atrijum viće obogaćeni zelenilom. Takođe, objekat će imati i zelene krovove, i to u ukupnoj površini od 2.565,75 m².
Juxinyan hotelsko stambeni kompleks Bar (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.07.2024.  |  Vijesti

Raspisan tender za kupovinu objekta za smještaj studenata u Podgorici vrijedan oko 3 mil EUR

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija raspisalo je tender za kupovinu objekta za smještaj studenata na teritoriji Glavnog grada Podgorice, vrijednosti 2.975.206,61 EUR. - Uspješnom realizacijom tendera bi se obezbijedili kapaciteti za smještaj dodatnog broja studenata u studentskim domovima u Podgorici, a samim tim značajno uticalo na standard studentske populacije, što je jedan od ključnih ciljeva MPNI - navodi se u saopštenju

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.