NavMenu

ÖBB Rail Cargo Group povezuje kontinente preko Srbije

Izvor: eKapija Utorak, 25.06.2024. 14:38
Komentari
Podeli
(Foto: Bojan Vozar)
Sa savršeno integrisanim transportnim mrežama i inovativnim načinom prevoženja tereta, ÖBB Rail Cargo Group (RCG) još više zbližava Evropu i Aziju - i obezbjeđuje da roba stigne na odredište bezbjedno i na vrijeme. Srbija igra ključnu ulogu kada je riječ o povezivanju ekonomija, zbog čega je RCG tamo zastupljen sa sopstvenom prevozničkom kompanijom Rail Cargo Carrier - Serbia d.o.o. od 2023. godine.

Kao vodeći provajder željezničke logistike u Evropi, ÖBB Rail Cargo Group (RCG) oblikuje transportnu industriju u Evropi i šire do Azije. Zahvaljujući svom prisustvu u 18 zemalja i znanju 5.912 profesionalaca iz logistike, klijenti imaju koristi od decenija iskustva i pouzdanog praktičnog mentaliteta koji osigurava da više od 1.100 vozova svakog dana stigne na odredište bezbjedno i sigurno. Kroz efikasna logistička rješenja od kraja do kraja, RCG premjesti više od 78 miliona neto tona tereta svake godine.


Povezivanje privrede

RCG posluje u 14 evropskih zemalja sa sopstvenom vučom, tj. obavlja transportne operacije sa sopstvenim osobljem i lokomotivama. Logističko čvorište Srbija pridružilo se sopstvenoj vučnoj mreži RCG 2023. Kao tranzitna zemlja, igra ključnu ulogu u povezivanju Zapadnog Balkana, Turske i Grčke sa lukama Hamburg i Roterdam, kao i sa privredama Centralne Evrope. Poslednjih godina, zemlja je preduzela važne korake na obnovi željeznice i modernizaciji i unapređenju željezničke infrastrukture.

(Foto: Željko Drobnjak)
Bilo je mnogo razloga da RCG osnuje novu prevozničku kompaniju - Rail Cargo Carrier - Serbia d.o.o. – sa sjedištem u Beogradu 2023: ne samo da koristi korisnicima, već i srpskoj privredi na dugi rok. Sa sopstvenom lokalnom prevozničkom kompanijom, RCG nudi izvanrednu međunarodnu vezu za sve vrste robe i jača industrijske lokacije u Srbiji. Zahvaljujući RCG-ovoj međunarodnoj i sveobuhvatnoj mreži TransNET, drugi najveći evropski provajder željezničke logistike povezuje evropska čvorišta i luke sa ekonomskim centrima u jugoistočnoj Evropi i Kini.


Proširena mreža

Sopstvena vuča donosi fleksibilnost za kupce i omogućava još brže, efikasnije i konkurentnije usluge transporta do Turske i Grčke u sopstvenoj režiji. To omogućava RCG-u da ponudi brze, efikasne i ka klijentu orijentisane transporte iz Turske u Centralnu Evropu iz jednog izvora - bilo da se radi o blok vozovima, pojedinačnim vagonima ili intermodalnim transportima. Istovremeno, RCG stvara brzu i prekograničnu vuču visokog kvaliteta i po konkurentnim cijenama sa svojom sveobuhvatnom uslužnom mrežom - na ekološki način.

(Foto: Bojan Vozar)

O Rail Cargo Carrier - Serbia

Sa sjedištem u beogradskom okrugu Novi Beograd, kompanija ima i kancelarije za operativno osoblje u željezničkoj graničnoj stanici Šid kao i u željezničkoj graničnoj stanici Dimitrovgrad. Vozni park obuhvata 6 električnih lokomotiva Taurus i 3 dizel-električne lokomotive sa planovima za dalje proširenje voznog parka. Sa radom je počela u drugoj polovini 2023. godine tokom koje je prevezeno 37 intermodalnih vozova. Planovi za budućnost obuhvataju razvoj poslovanja na glavnim željezničkim koridorima i proširenje tima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.07.2024.  |  Vijesti

Raspisan tender za kupovinu objekta za smještaj studenata u Podgorici vrijedan oko 3 mil EUR

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija raspisalo je tender za kupovinu objekta za smještaj studenata na teritoriji Glavnog grada Podgorice, vrijednosti 2.975.206,61 EUR. - Uspješnom realizacijom tendera bi se obezbijedili kapaciteti za smještaj dodatnog broja studenata u studentskim domovima u Podgorici, a samim tim značajno uticalo na standard studentske populacije, što je jedan od ključnih ciljeva MPNI - navodi se u saopštenju

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.