NavMenu

Potpisan memorandum - Kooperacija na bazi transparentnosti i zajedničkih interesa

Izvor: eKapija Srijeda, 29.05.2024. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Poreska uprava Crne Gore)
Poreska uprava (PU), Udruženje banaka Crne Gore (UBCG) i Odbor udruženja bankarstva i drugih finansijskih organizacija i osiguranja Privredne komore Crne Gore (PKCG) potpisali su danas Memorandum o saradnji koji će omogućiti kooperaciju na bazi transparentnosti i zajedničkih interesa.

Razmjena podataka između institucija će omogućiti kvalitetniji uvid u iste kojima se smanjuje rizik i stvaraju preduslovi za razvoj digitalizacije poslovanja, kao i veći i efikasniji stepen utvrdjivanja i plaćanja poreskih obaveza.

- Cilj Poreske uprave je ostvarivanje boljeg pristupa bazi podataka banaka koja će nam omogućiti bolju kontrolu i lakše utvrđivanje poreskih obaveza - naveo je vršilac dužnosti direktora PU Sava Laketić, ističući da će Poreska uprava nastaviti da radi proaktivno u namjeri da unaprijedi komunikaciju među svim institucijama sistema.

Generalni sekretar UBCG, Bratislav Pejaković kazao je da digitalizacija mijenja ambijent, ubrzava i daje novi kvalitet prilikom donošenja odluka, a kvalitetne digitalizacije nema bez saradnje institucija.

- Bankarski sektor prednjači u digitalizaciji usluga, a ovom saradnjom sa Poreskom upravom pravimo još jedan vrijedan iskorak koji će biti od koristi našim klijentima i još više se približiti kvalitetu usluge banaka u razvijenim zemljama - istakao je Pejaković.

Predsjednik Odbora udruženja bankarstva i drugih finansijskih organizacija i osiguranja PKCG, Miloš Miketić istakao je da uvezivanje baza podataka između PU i komercijalnih banaka je značajan korak ka unapređenju poslovnog ambijenta, povećanju efikasnosti ovih institucija, ali i pojednostavljenja procesa za korisnike njihovih usluga.

- Ovo je izuzetno važan korak u omogućavanju dalje digitalizacije finansijskog sektora - kazao je Miketić.

Memorandum označava produbljivanje saradnje između državnog i privatnog sektora u cilju unapređenja javnih usluga. Potpisnici će u tu svrhu uspostaviti mehanizme za automatsku razmjenu podataka i informacija preko sigurnih komunikacionih veza.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.06.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Pljevlja će dobiti moderan bolnički kompleks na preko 26.000 kvadrata - Raspisan tender za projektovanje i gradnju vrijedan blizu 40 mil EUR

Pljevlja bi u naredne tri godine mogla da dobiju moderan bolnički objekat koji će se prostirati na preko od 26.000 m2. Naime, Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za projektovanje i izgradnju novog objekta Opšte bolnice u ovom gradu. Vrijednost radova je 32 mil EUR bez, odnosno 38,72 miliona sa PDV-om. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.