NavMenu

Mladi preduzetnici Kolašina predložili ukidanje lokalnih poreza

Izvor: Mina Srijeda, 29.05.2024. 15:30
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Kevin Schneider)
Preduzetnički klub Kolašina, koji je u sastavu Unije mladih preduzetnika Crne Gore (UMPCG), predložio je poreske olakšice za mlade preduzetnike do 35 godina, odnosno oslobađanje od lokalnih nameta.

Preduzetnički klub Kolašin na događaju, koji je okupio predstavnike lokalne samouprave i mlade preduzetnike, podnio je inicijativu za osnaživanje mladih kojom se traži konkretno olakšavanje poslovanja mladim preduzetnicima, a odnosi se na poreske olakšice za mlade preduzetnike do 35 godina, konkretno na subvenicionisanje odnosno oslobađanje od lokalnih nameta.

Predsjednik UMPCG, Uroš Bulatović, ocijenio je da je jedan od gorućih problema opštine Kolašin iseljavanje mladih, djelimično prouzrokovano visokom stopom nezaposlenosti, nemogućnošću profesionalnog usavršavanja i ostvarivanja što će dugoročno rezultirati starenjem radne snage i njenim nedostatkom, a samim tim i usporiti ekonomski rast i razvoj opštine.

Potpredsjednik opštine Kolašin, Vasilije Ivanović, naveo je da Opština radi na stvaranju podsticajnog okruženja za razvoj preduzetništva i da će mladi uvijek imati podršku pri samozapošljavaju, navodeći i programe podrške razvoju kao i opredijeljena budžetska sredstva, kako bi se osnažili mladi, a samim tim i zadržali u Kolašinu.

Koordinatorka Preduzetničkog kluba Kolašin, Kristina Tomović, pohvalila je korektan odnos Opštine prema aktivnostima koje Klub sprovodi, ističući da Kolašin kao manja opština, ali sa velikim prirodnim bogatstvom, dobrim geografskim položajem i podsticajnom lokalnom politikom razvoja preduzetništva, može postati centar preduzetništva mladih, ulažući u ideje koje su brzorastuće sa tendencijom da postanu dominantne na tržištu.

- Kako bi održao korak sa ostatkom razvijenog svijeta, zadržali mlade i podstakli ih na samozapošljavanje neophodno je preduzeti konkretne korake, što su mladi preduzetnici i učinili podnošenjem inicijative - navodi se u saopštenju.

Sekretar za finansije opštine Kolašin, Vuk Vuković, inicirao je formiranje radne grupe kako bi se uradila detaljna analiza predmetne inicijative uz konkretne kriterijume i ograničenja, a koja bi kasnije bila upućena na dalju poceduru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.06.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Pljevlja će dobiti moderan bolnički kompleks na preko 26.000 kvadrata - Raspisan tender za projektovanje i gradnju vrijedan blizu 40 mil EUR

Pljevlja bi u naredne tri godine mogla da dobiju moderan bolnički objekat koji će se prostirati na preko od 26.000 m2. Naime, Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za projektovanje i izgradnju novog objekta Opšte bolnice u ovom gradu. Vrijednost radova je 32 mil EUR bez, odnosno 38,72 miliona sa PDV-om. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.