NavMenu

Adria ferries od jula otvara liniju Ankona-Bar - Planirano da trajekt vozi tokom cijele godine

Izvor: eKapija Subota, 25.05.2024. 17:36
Komentari
Podeli
Luka Bar (Foto: Shutterstock/biggunsband)Luka Bar
Turistička sezona dobila je dodatan impuls. Crna Gora i Italija ponovo će biti povezane trajektom već tokom ove ljetnje sezone. Dogovor između kompanija Barska plovidba i Adria ferries je postignut, kao rezultat višemjesečnih pregovora, koji se vode posredstvom Vlade Crne Gore i uz podršku ambasadorke Italije Andreine Marsele.

Na sastanku, koji je organizovao premijer Milojko Spajić govorilo se o završnim detaljima, kako bi se otpočelo strateško partnerstvo, vrlo važno za oporavak i razvoj Barske plovidbe i pravu valorizaciju Luke Bar.

Adria ferries je spremna da već u julu otvori liniju Ankona – Bar, za prevoz putnika i robe, što bi moglo da ima višestruki pozitivan efekat na ljetnju sezonu.

U tom kontekstu je konstatovano da bi se omogućio dolazak većeg broja turista, ali i smanjile gužve u drumskom saobraćaju – dupli benefit za primorje.

Tokom sastanka sa predstavnicima dvije kompanije, je bilo riječi o tehničkim stvarima, a istaknuto je da je neophodno uraditi određene korekcije na pristaništu, kako bi se mogli iskoristiti puni kapaciteti feribrota AF Mia, koji Adria ferries namjerava da koristi za ovu liniju.

U tom smislu je apostrofirano potencijalno korišćenje pristaništa u Port of Adria, kao trenutnom rešenju.

Plan je da linija funkcioniše tokom čitave godine, a da u najskorijem roku i Barska plovidba stvori kapacitete da saobraća na ovoj liniji, od koje će grad Bar i Crna Gora imati višestruku korist.

Utvrđeni su dalji koraci, kako bi se efikasno završio proces i stvorili uslovi da Bar već u julu dočeka prve goste, koji iz Italije dolaze trajektom, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade CG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.06.2024.  |  Energija

Havarija u regionu: Raspad elektroenergetskog sistema krenuo iz Albanije

Prema prvim preliminarnim analizama i informacijama koje su prezentovane na telekonferenciji održanoj 21. juna u 16.30 časova u organizaciji Evropske asocijacije operatora prenosnih sistema za električnu energiju (ENTSO-E), raspad je krenuo u 12.20 časova u elektroprenosnoj mreži Albanije ispadom interkonektivnog dalekovoda 400 kV Zemlak (Albanija) - Kardia (Grčka). U saopštenju Nezavisnog operatora sistema u BiH piše da je u petak u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.