NavMenu

Zelenom logistikom do čistije budućnosti

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.06.2024. 08:55
Komentari
Podeli

(Foto: AKS EXPRESS KURIR)
AKS EXPRESS KURIR doo, domaća kompanija osnovana 2004. godine, danas sa preko 1.000 predanih zaposlenih i logističkim potencijalom od preko 800 dostavnih vozila, postala je sinonim za pouzdanu i efikasnu dostavu pošiljki širom zemlje. Sa 32 regionalna centra, AKS EXPRESS KURIR je izgradio mrežu koja je omogućila ne samo širenje poslovanja, već i pružanje vrhunske usluge svojim korisnicima.

U dinamičnom okruženju svjetske transportne industrije, odgovornost prema očuvanju okoline postaje sve važnija. U ovom ključnom trenutku kompanija ističe svoju posvećenost održivom razvoju kroz konkretna dela.

AKS EXPRESS KURIR ponosno najavljuje početak nove ere u svojoj operativi - uvođenje linijskih kamiona brenda Scania koje koriste zemni gas (CNG) kao gorivo. Ovaj značajan korak predstavlja posvećenost ekološkoj održivosti, smanjenju emisija štetnih gasova i unapređenju efikasnosti u isporuci širom zemlje. Kompanija je prepoznala potrebu za inovativnim pristupom u logistici. Uvođenjem linijskih kamiona na zemni gas, ne samo što smanjuju ekološki otisak, već i unapređuju performanse dostavne mreže. Zemni gas, kao alternativno gorivo, predstavlja čistiju i održiviju opciju u poređenju sa tradicionalnim fosilnim gorivima. Osim ekoloških benefita, uvođenje linijskih kamiona na zemni gas donosi i operativne prednosti. Efikasniji i ekonomičniji transport znači da kompanija može pružiti još bolju uslugu klijentima, obezbjeđujući brže i pouzdanije isporuke.

(Foto: AKS EXPRESS KURIR)
Kompanija uvodi i 100% električna dostavna vozila, postavljajući nove standarde u održivoj dostavi pošiljki širom zemlje. Električna dostavna vozila predstavljaju ekološki prihvatljivu alternativu sa nultom emisijom izduvnih gasova. Njihova upotreba direktno doprinosi smanjenju zagađenja vazduha i očuvanju životne sredine. Ova vozila ne proizvode izduvne gasove tokom vožnje, što znači da ne doprinose lokalnom zagađenju vazduha, niti globalnom zagrijavanju. Smanjenje emisija štetnih gasova doprinosi unapređenju kvaliteta vazduha u urbanim sredinama i smanjenju negativnih uticaja na zdravlje ljudi i životnu sredinu. Još jedna prednost električnih dostavnih vozila je njihova tiša operacija u poređenju sa vozilima koja koriste tradicionalna goriva. Električni motori proizvode manje buke tokom vožnje, što doprinosi smanjenju buke u urbanim sredinama i unapređuje kvalitet života lokalnog stanovništva. Smanjenje buke takođe može doprinijeti boljem radnom okruženju za vozače dostavnih vozila.

(Foto: AKS EXPRESS KURIR)

Pored vozila kompanija je ponosni vlasnik tri solarne elektrane. Pod solarnim elektranama podrazumijevamo postrojenje ili instalacije koje energiju sunca koriste za proizvodnju električne energije. Sa 584 panela ukupne snage 200KW, najnovije tehnologije sa smanjenim uticajem senki i dobrom proizvodnjom energije i pri slabom osvjetljenju, sunčevi zraci pretvaraju se u električnu energiju jednosmjerne struje. Ekološka proizvodnja električne energije svrstavaju ovu kompaniju u red društveno odgovornih firmi koje u svojoj osnovnoj djelatnosti vodi računa o ekologiji i očuvanju životne sredine.

(Foto: AKS EXPRESS KURIR)
AKS EXPRESS KURIR potvrđuje svoju posvećenost inovacijama, održivosti i kontinuiranom unapređenju kako bi zadovoljio potrebe svojih klijenata u 21. veku. Sa linijskim kamionima na zemni gas, kroz uvođenje 100% električnih dostavnih vozila i solarne elektrane, kompanija ne samo što gradi budućnost dostave, već i postavlja standarde za industriju kurirskih usluga širom zemlje. Uzimajući u obzir svjetske trendove i iskustva, kompanija nudi jednostavno, sigurno i brzo rješenje za sve potrebe slanja i primanja pošiljki. Kroz svoje poslovanje, kompanija ističe ažurnost, kvalitet i sigurnost kao primarne ciljeve, pružajući korisnicima ne samo dostavu, već i osjećaj sigurnosti i povjerenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Vijesti

Voli će na prostoru nekadašnje fabrike Radoje Dakić graditi tržni centar na preko 18.000 kvadrata - U planu i nova upravna zgrada (FOTO)

Kompanija Voli Trade planira izgradnju tržnog centra i upravne zgrade na prostoru nekadašnje fabrike Radoje Dakić u Podgorici. Izgradnja je planirana na dvije urbanističke parcele ukupne površine oko 22.000 kvadrata. To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu koji je kompanija podnijela Agenciji za zaštitu životne sredine. Kako je naznačeno u dokumentu, Ministarstvo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.