NavMenu

Raspisan poziv za podršku registrovanim proizvođačima jaja, pilećeg i ćurećeg mesa

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.05.2024. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: CHAIWATPHOTOS/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dodjelu podrške registrovanim proizvođačima jaja, pilećeg i ćurećeg mesa (tov brojlera) za prvu polovinu 2024. godine.

Pravo na podršku mogu ostvariti privredni subjekti koji su registrovani kao poljoprivredni proizvođači jaja, pilećeg i ćurećeg mesa a koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar gazdinstava držaoca životinja koji vodi Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Podrška se ostvaruje u iznosu 0,10 eura po kg pilećeg mesa, maksimalno do 2,2 kg po brojleru i 0,10 eura po kg ćurećeg mesa a najviše do 20 kg po ćurki za period od 15. 10. 2023. godine do 15. 4. 2024 godine, odnosno 4 eura na 1.000 komada jaja, maksimalno do 150 jaja po koki nosilji za period od 15. 10. 2023 do 15. 4. 2024. godine u registrovanim objektima za držanje koka nosilja.

Visina podrške se utvrđuje na osnovu podnijetog zahtjeva poljoprivrednog proizvođača, nakon utvrđenog broja koka nosilja, pilića, i ćurića administrativne i terenske kontrole registrovanih objekata za držanje koka nosilja pilića,i ćurića kao i drugih dostavljenih dokaza. Propisan obrazac za podnošenje zahtjeva nalazi se u prilogu ovog Javnog poziva.

Poziv je otvoren do 24. maja.

Detalji dostupni OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.06.2024.  |  Industrija

Eloksirana bravarija iz Željezare po povoljnim cijenama

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović najavio je projekat proizvodnje eloksirane bravarije za građane u Željezari Nikšić po veoma povoljnim cijenama, saopštilo je Ministarstvo. On je pohvalio ideju menadžmenta Elektroprivrede (EPCG) koji su odlučili da aktuelni projekat 5000+, koji se odnosi na instaliranje solarnih panela i što boljeg i što većeg iskorišćavanja solarnog potencijala u Crnoj Gori, prošire projektom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.