NavMenu

U ponedeljak počinje izgradnja obaloutvrda na Limu u Beranama i Bijelom Polju

Izvor: eKapija Petak, 10.05.2024. 10:45
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Ćupić)
Izgradnja obaloutvrda na rijeci Lim u Beranama i Bijelom Polju, čime će djelovi naselja uz rijeku Lim biti trajno zaštićeni od poplava, počeće u ponedeljak, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV).

Kako su kazali iz ovog resora, novi objekti će takođe značajno doprinijeti boljem vizuelnom izgledu i atraktivnosti ova dva grada.

Ovim povodom u Beranama su boravili ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, šef kancelarije Svjetske Banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Kristofer Šeldon sa saradnicima, kao i predstavnik nadzora na projektu. Oni su sa domaćinima, predsjednikom opštine Vukom Todorovićem i potpredsjednikom Damjanom Ćulafićem obišli teren i najavili početak izgradnje.

Ukupna vrijednost radova, koji će biti realizovani iznosi 8.601.787,23 EUR bez u PDV-a, od kojih je 4.414.469,88 EUR za radove u Beranama i 4.187.315,35 za radove u Bijelom Polju.

Ministar Joković izrazio je posebnu zahvalnost Svjetskoj banci, naglašavajući da je početak izgradnje od izuzetnog značaja za Ministarstvo koje implementira projekat, kao i za Crnu Goru kao državu.

- Najvažnije od svega, građani i lokalne samouprave će imati najveću korist od ove investicije - kazao je.

Ministar je naglasio da će se izgradnjom obaloutvrde i modernih šetališnih zona rijeke Lim u Beranama i Bijelom Polju građanima i turistima omogućiti prijatan boravak i rekreacija uz rijeku.

- Danas je izvršen obilazak terena, a početak radova je planiran za ponedeljak 13. maj. Glavni projekti regulacije rijeka Lim i Grnčar sprovode se kroz regionalni Program integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine (SDIP), koji predstavlja jednu od najvećih inicijativa Svjetske banke u oblasti upravljanja vodama, ukupne vrijednosti 330 mil EUR, sa akcentom na infrastrukturni razvoj i zaštitu od poplava - navodi se u saopštenju.

Radove na ovom projektu realizovaće konzorcijum Kolubara i HSV iz Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.06.2024.  |  Industrija

Eloksirana bravarija iz Željezare po povoljnim cijenama

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović najavio je projekat proizvodnje eloksirane bravarije za građane u Željezari Nikšić po veoma povoljnim cijenama, saopštilo je Ministarstvo. On je pohvalio ideju menadžmenta Elektroprivrede (EPCG) koji su odlučili da aktuelni projekat 5000+, koji se odnosi na instaliranje solarnih panela i što boljeg i što većeg iskorišćavanja solarnog potencijala u Crnoj Gori, prošire projektom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.