NavMenu

Ministarstvo dobilo instrukcije za spas Instituta "Simo Milošević"

Izvor: RTCG Nedjelja, 14.04.2024. 14:13
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Komisija za rješavanje problema u Instutu "Simo Milošević" uputila je Ministarstvu rada i socijalnog staranja instrukcije, na koji način se mogu isplatiti plate radnicima zaposlenim u toj ustanovi a da se izbjegne Zakon o kontroli državne pomoći.

- Još uvijek nam se nijesu obratili sa zahtjevom. Dali smo instrukcije Ministarstvu rada i socijalnog staranja na koji način mogu da prime plate. Postoji drugi račun sindikata na koji se može uplatiti pomoć. Nije pomoć privrednom društvu, nego se sredstva uplaćuju na račun sindikata koji nije u blokadi", naglasio je predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović.

Kaže i da je Vlada napravila komisiju za rješavanje problema u Institutu.


- Date su smjernice. Institut može da primi pomoć od 300.000 EUR kao deminimis. Može da primi i pomoć za spašavanje 9 miliona i 600 hiljada, i ući u rekonstruiranje u partitetu 40:60, gdje Instituit mora obezbijediti 40% a država 60 odsto - kazao je Damjanović u emisiji "Okvir".

Kaže da Institut ima i problem koji se tiče Zakona o provrednim društvima.
Institut Simo Milošević Igalo
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Građevina

Za dvije škole tenderi vrijedni preko 650.000 EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na objektu JU OŠ Janko Bjelica u Crkvicama, na teritoriji opštine Nikšić. Cilj ovog tendera je izabrati kvalifikovanog izvođača koji će izvršiti radove na školskom objektu kako bi obezbijedili što kvalitetnije odvijanje nastavnog procesa i stvorili bolje uslove za obrazovanje djece. Vrijednost radova je 156.000 EUR sa uračunatim PDV-om. Tender je otvoren do 6.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.