NavMenu

Investicija kompanije HDL u Baru - U planu gradnja tržnog centra od blizu 10.000 kvadrata (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 12.04.2024. 08:40
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Dokumentacija/Printscreen)
Kompanija Hard Discount Laković iz Podgorice planira izgradnju trgovačkog centra u Baru, na parceli površine blizu 17.000 kvadrata.

To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade elaborata procjene uticaja na životnu sredinu koji je investitor u martu podnio Agenciji za zaštitu životne sredine. Sada je Agencija donijela rješenje da je za realizaciju ove investicije potrebna izrada elaborata.

Lokacija na kojoj je predviđena gradnja trgovačkog centra nalazi se nedaleko od Luke Bar, a u blizini je i magistralni put M2.4 Bar - Ulcinj. Gradnja objekta planirana je na urbanističkoj parceli površine od 16.951 m2.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Dokumentacija/Printscreen)
U dokumentu koji je bio na javnom uvidu navodi se da će bruto građevinska površina objekta biti 9.890 m2 i imaće prizemlje i jedan sprat. Na lokaciji je planiran i površinski parking prostor oplemenjen drvoredima, kao i popločane i ozelenjene površine. Obezbijedjeno je 270 parking mjesta, od čega je 14 predviđeno za parkiranje lica smanjene pokretljivosti i sa invaliditetom.

- Planirani objekat tržnog centra je organizovan kroz dvije nadzemne etaže. U prizemlju objekta planirana su tri ulaza, dva za kupce i jedan za robu. Glavni ulaz za korisnike pozicioniran je centralno, sa sjeverne strane objekta, orijentisan je ka velikom parking prostoru i saglediv sa frekventnog Novog bulevara (M2.4) - navodi se u dokumentu.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Dokumentacija/Printscreen)
U tržnom centru predviđeno je ukupnp 14 lokala, od čega tri na prizemlju, a 11 na prvom spratu. Dva lokala na prizemlju imaće površine od 1990 i 1.224 m2, dok će treći biti značajno manji i imati 260 kvadrata. Na prvom spratu predviđeni su poslovni prostori čije se površine kreću od 76 kvadrata za najmanji do 542 za najveći.

Predviđena su i tri vertikalna komunikaciona AB jezgra, od kojih dva sa putničkim liftovima i protivpožarnim stepeništem, dok su sastavni dio trećeg AB jezgra teretni liftovi, za distribuciju robe unutar objekta, i protivpožarno stepenište.

Fotogalerija
Tržni centar HDL Bar
tržni centar HDL Bar (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

SMATSA najavila nove infrastrukturne projekte u CG

Izgradnja aneksa terminalne zgrade u Podgorici i instaliranje i nabavka sekundarnog radara na planini Vrsuta, ključni su infrastrukturni projekti koje Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) planira da investira u Crnoj Gori, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i pomoćnika direktora SMATSA Rajka Uskokovića. - SMATSA je izuzetno važan činilac i zato

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.