NavMenu

Završeni radovi na uređenju enterijera u Kući maslina u Baru

Izvor: eKapija Utorak, 02.04.2024. 14:53
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/B. Ćupić)
U Kući maslina u Baru završeno je uređenje enterijera prodajnog dijela i sale za konferencije.

Kako je saopšteno, Opština Bar je, nakon izvršene primopredaje objekta vrijednosti preko milion eura koji je izgrađen u saradnji sa Vladom Crne Gore, finansirala izradu idejnog rješenja i glavnog projekta uređenja enterijera prodajnog dijela i sale za konferencije.

Objekat je obišao i predsjednik Opštine Dušan Raičević sa saradnicima.

- Estetskim uređenjem kao i instaliranjem najsavremenije opreme biće omogućeno adekvatno izlaganje i prodaja proizvoda ne samo lokalnih već i maslinara sa čitavog crnogorskog primorja, a objekat će omogućavati održavanje radionica, seminara i obuka u cilju prenosa znanja i iskustava u proizvodnji maslinovog ulja - navodi se u saopštenju.

Elvira Muzurović, diplomirani inženjer arhitekture ispred firme ARHING inženjering čiji je projektantski biro izradio glavni projekat Kuće maslina kao i projekat uređenja enterijera, istakla je kako su još u fazi izrade projekta starobarski motivi kamena, drveta i masline zamišljeni i implementirani u enterijer objekta.

Opremanje objekta je predviđeno u dva segmenta, od kojih se jedan odnosi na uređenje enterijera, a drugi na nabavku kontinuirane linije za proizvodnju maslinovog ulja i druge prateće opreme za sveobuhvatni pogon u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

- Time će Kuća maslina biti zaokruženi administrativni, edukativni i proizvodni centar za razvoj maslinarstva u Crnoj Gori, kroz aktivnosti koje će imati za cilj prenošenje znanja i iskustava u proizvodnji maslinovog ulja, podizanja novih i održavanja postojećih zasada maslina, proizvodnju ekstra-djevičanskog maslinovog ulja, prodaju lokalnih proizvoda od masline i maslinovog ulja, kao i drugih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.