NavMenu

Udružuju se BMW i indijska Tata

Izvor: B92 Utorak, 02.04.2024. 14:03
Komentari
Podeli
(Foto: Dan Dennis/Unsplash)
BMW Grupa udružila se sa indijskim brendom Tata Technologies, sa kojom je potpisala sporazum o formiranju zajedničkog preduzeća sa ciljem uspostavljanja centra za razvoj softvera i IT na nekoliko mesta u Indiji.

Plan je da se iskoristi ekspertiza koju Tata Technologies ima u oblasti digitalnog inženjeringa i talenata u Indiji, kako bi se doprinelo strateškoj ekspanziji mogućnosti softverskog kodiranja BMV Grupe u globalnim IT centrima i operacijama 24/7.

- Fokus će biti na strateškom razvoju softvera, a u softveru za automobile, fokus će biti na automatizovanoj vožnji, infotejnment sistemu i drugim digitalnim uslugama - stoji u zajedničkom saopštenju.

- Naša saradnja sa Tata Technologies će ubrzati napredak u oblasti softverski definisanih vozila - Indija se može pohvaliti velikim brojem talenata sa izuzetnim softverskim veštinama, koji mogu doprineti našoj softverskoj kompetenciji - rekao je Kristofer Grote iz BMW-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.