NavMenu

Nastavlja se izgradnja šetališta uz Moraču, vrijednost radova 250.000 EUR

Izvor: Gradski portal Utorak, 02.04.2024. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Vujović)
Nastavlja se izgradnja šetališta uz rijeku Moraču radi stvaranja relaksirajuće oaze, s minimalnim intervencijama na postojećem uređenju, poručuli su za Gradsku televiziju iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. Radovi će uključivati raščišćavanje terena, izgradnju staze, postavljanje rasvjete, te mobilijara.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice najavljuju nastavak izgradnje drugog dijela šetališta duž obale Morače, od Njegoševog parka do mosta Milenijuma.

Glavni potencijal ovog prostora jeste njegova lokacija, a cilj realizacije jeste stvoriti mirnu oazu koja će korisnicima pružiti taj neki prostor za realiksaciju. Sam izgled šetališta kao i materijalizacija je preuzeta, tačnije je u skladu sa već izgrađenim šetalištem, kaže Milica Đurišić iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Odabrana je ponuda za izvođenje radova u vrijednosti od dvije stotine pedeset hiljada eura sa PDV-om. Međutim, na početak radova utiče više faktora, ističe Đurišić.

- Najprije je to zaključivanje ugovora sa izvođačem radova, zatim je važno odabrati stručni nadzor, nakon čega ide prijava gradnje kod nadležnog ministarstva i uvođenje izvođača u posao. S obzirom da nismo te neke osnovne korake ispunili, ne mogu sa preciznošću da kažem kada će tako početi radovi - kazala je Đurišić.

Lokacija je podijeljena na dvije faze izvođenja, a radi se o minimalnim intervencijama na postojećem uređenju, navodi Đurišić.

- Od radova je predviđeno raščišćavanje terena, zemljani radovi u smislu skidanja površinskog sloja i poravnanje terena, izgradnja staze, izgradnja javne rasvjete, izgradnja sistema za navodnjavanje okolnog zelenila i postavljanje urbanog mobilijara - kaže Đurišić.

Đurišić ističe da je u planu uređenje šetališta duž obala rijeke Ribnice, s naglaskom na prethodno osmišljeno idejno rješenje koje obuhvata prostor od objekta Banja do Sastavaka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen tender za dionicu Andrijevica-Peć, sve ponude ocijenjene neodgovarajućim

Monteput je poništio 120.000 EUR vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava. To se navodi u odluci državnog preduzeća koja je dostupna na sajtu crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN). Monteput je tender raspisao 22. febrara ove godine, a svrha izrade dokumentacije za ovu 27

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.