NavMenu

Zeleno svjetlo za izgradnju hotela Lokanda na Cetinju - Uskoro tender za izbor privatnog partnera

Izvor: eKapija Utorak, 02.04.2024. 11:49
Komentari
Podeli
(Foto: Prijestonica Cetinje)
Prijestonica Cetinje dobila je zeleno svjetlo od Agncije za investicije za izgradnju hotela Lokanda u centru grada. Osim hotela, projektom je predviđeno uređemke Trga umjetnika, odnosno Studentskog trga i izgradnja podzemne garaže.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, dobili su od Agencije za investicije pozitivno mišljenje za projekat javno-privatnog partnerstva za izgradnju, odnosno obnovu zaštićenog kulturnog dobra - hotela Lokanda sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže. Time je Prijestonica postala prva lokalna samouprava u Crnoj Gori koja realizuje projekat po modelu javno-privatnog partnerstva.

- U obrazloženju Agencije se, pored ostalog navodi da je projekat javno-privatnog partnerstva predložen u skladu državnim i lokalnim ciljevima te da je predlog projekta pripremljen u skladu da članom 2 Zakona o javno-privatnom partnerstvu i u skladu sa Pravilnikom o obrascu analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva - navedeno je.

Prijestonica Cetinje već dvije godine intenzivno radi na pripremi ovog važnog kapitalnog projekta.

- Završena je izrada Analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva i nacrt ugovora o JPP, a shodno Strateškom planu razvoja Prijestonice Cetinje i Programu razvoja Prijestonice Cetinje za 2024. godinu planiran je početak realizacije projekta izgradnje (obnove) hotela Lokanda sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže - navodi se u saopštenju.

Takođe u budžetu Crne Gore za 2024. godinu planirana su sredstva za početak realizacije ovog projekta.

- Uporedo sa tim radi se na pripremi tenderske dokumentacije i očekuje se da će najkasnije do maja mjeseca tekuće godine biti objavljena javna navabaka, otvoreni tenderski postupak za odabir privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.