NavMenu

Jet2 otvorio liniju London Stansted-Tivat, tokom ljeta i letovi iz Mančestera i Birmingema

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.04.2024. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore)
Prvi avion kompanije Jet2.com na relaciji London - Tivat, sa 190 putnika, sletio je danas u 10.30 sati. Time je uspostavljena još jedna direktna avio linija između Tivta i Londona posredstvom najvećeg britanskog turoperatora, Jet2holidays.

Letovi na liniji London - Tivat najavljeni su dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i četvrtkom, do kraja oktobra.

NTO CG organizovala je doček prvih putnika, a tom prilikom direktorica NTO CG, Ana Tripković Marković iskazala je zadovoljstvo uvođenjem avio linija od strane kompanije Jet2, kao i dosadašnjom saradnjom s ovom kompanijom.

- Nakon uvođenja avio linije na relaciji Mančester – Tivat tokom 2023. godine posredstvom najvećeg britanskog turoperatora i jedne od vodećih britanskih avio-kompanija, ove godine nas je obradovala vijest o uvođenju konekcija ka Tivtu iz još dva britanska grada, Londona i Birmingema. Time će Crna Gora posredstvom ove kompanije tokom 2024. godine biti povezana sa tri najveća grada u Velikoj Britaniji. Vjerujemo da je tome doprinijela i uspješna saradnja NTO CG s turoperatorom Jet2holidays - kazala je Tripković Marković.

Ona je podsjetila da je tokom 2023. godine uspješno realizovana kampanja NTO CG i Jet2holidays, koja je targetirala kako turističke agente, tako i same turiste koji putuju individualno. Kampanja je obuhvatila promociju putem digitalnih kanala, uz najsavremenije marketinške alate, ali i putem tradicionalnih kanala, poput bilborda i najslušanijih radio stanica.

- To je samo jedna u nizu aktivnosti NTO CG usmjerenih ka tržištu Velike Britanije. Uz promotivne aktivnosti koje ćemo kontunuirano sprovoditi i odličnu avio povezanost sigurni smo da ćemo i ove godine bilježiti značajan rast u broju turista sa tržišta Velike Britanije, sa kojeg smo prethodne godine bilježili rast od 10 % u dolascima u odnosu na 2019. godinu - zaključila je Tripković Marković.

Da i Aerodromi Crne Gore sa zadovoljstvom dočekuju jednu od vodećih britanskih avio-kompanija, saopštila je predsjednica Odbora Aerodroma Crne Gore, Jelena Maraš.

(Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore)
- Aerodromi Crne Gore nastaviće da budu pouzdan partner Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore koja i otvaranjem današnje linije kompanije Jet2 - London Stansted - Tivat, pokazuje značaj u lancu jačanja avio-dostupnosti naše države. Kada je riječ o povezanosti Velike Britanije i Crne Gore tokom ove ljetnje sezone koja je u avijaciji počela 31. marta, ističemo da ćemo u Tivtu, uz London Stansted, opet biti povezani i sa aerodromom London Getvik, London Luton i Mančesterom. Posebno je važno i što su nam od ovoga ljeta u Tivtu nove rute Birmingam i Bristol. Istovremeno, Podgorica je već povezana sa dva aerodroma u Londonu, a od danas opet i sa Mančesterom. Inače, Aerodromi Crne Gore su od 1. januara do 24. marta opslužili preko 290 hiljada putnika što je 24 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine. I ove sezone ćemo putnicima i avio-kompanijama obezbijediti uslove za sigurne i bezbjedne operacije - poručila je Maraš.

Pored direktorice NTO CG i predsjednice Odbora direktora ACG, dočeku su prisustvovali član Odbora direktora ACG Nikola Bajčetić, sekretar Odbora Ivan Mikić, direktor Aerodroma Tivat Vladimir Praščević i direktorica Crnogorskog kongresnog biroa Aleksandra Maksimović.

Izvršni direktor avio kompanije Jet2.com i britanskog turoperatora Jet2holidays, Stiv Hepi (Steve Heapy) poručio je da su letovi ka Tivtu dio proširenog programa njihove kompanije i da dolaze kao direktan odgovor na povećanu potražnju za ovo ljeto od strane britanskih turista.

- Izuzetno smo zadovoljni što ove godine imamo letove na relaciji London – Tivat. Ova zapanjujuća destinacija za odmor se pokazala kao izuzetno popularna kod kupaca i nezavisnih turističkih agenata koji traže sunce i more pored autentičnog kulturnog nasljeđa, koje nudi Crna Gora. Tivat je odličan dodatak našem ogromnom programu za ljeto 2024. Uvođenje ove nove rute, takođe, pruža lokalnim ljudima fantastičan pristup Engleskoj i njenom glavnom gradu - kazao je Stiv Hepi.

Pored ovog leta, danas su na Aerodrom Tivat sletjela još dva aviona iz Londona, kao i avion iz Mančestera, sto govori o atraktivnosti naše destinacije na tržistu Velike Britanije i rastućem prometu sa ovog tržista.

Prema najavama Aerodroma Crne Gore, tokom predstojeće ljetnje sezone, Tivat će biti povezan sa oko 40 destinacija, a Podgorica i sa više od 40.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen tender za dionicu Andrijevica-Peć, sve ponude ocijenjene neodgovarajućim

Monteput je poništio 120.000 EUR vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava. To se navodi u odluci državnog preduzeća koja je dostupna na sajtu crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN). Monteput je tender raspisao 22. febrara ove godine, a svrha izrade dokumentacije za ovu 27

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.