NavMenu

I dalje se ne zna kada će auto-put dobiti benzinsku pumpu

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 01.04.2024. 09:01
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Iako se bliži još jedna ljetnja sezona i dalje je neizvjesno da li će na prvoj dionici auto-puta i kada biti izgrađena benzinska pumpa. Za taj posao već treći put nema zainteresovanih na tenderu Monteputa, a da je benzinska pumpa sa pratećim sadržajima potrebna kažu vozači.

I dok na Zlatici, u neposrednoj blizini ulaska na auto put, niču nove benzinske pumpe, nema još zainteresovanih koji bi ih gradili na prvoj dionici.

Zato se vozačima preporučuje da prije putovanjaovom trasom provjere nivo goriva u rezervoaru.

Ovo posebno važi ako dolazite iz pravca Podgorice jer se dionica sa 60 metara kod Smokovca diže na 1.100 metara nadmorske visine, pa je potrošnja goriva povećana.

Da na autoputu, iako je samo tek 41 kilometar, fali benzinska pumpa s restoranom i ostalim sadržajima smatraju i vozači.

Izgradnja pumpe sa obje strane autoputa predvidjena je u Gornjim Mrkama.

Osim pumpi na tom lokalitetu trebalo bi da bude i restoran ali i informativno-turistički punktovi, služba prve pomoći, a planiran je i servis za opravku vozila.

Kada se sve to može očekivati iz Monteputa koji upravlja prvom dionicom nijesu mogli da preciziraju.

Ana Palibrk iz Monteputa je pojasnila da je drugi poziv objavljen u decembru 2023. i da je i dalje u toku za lokaciju koja se nalazi na desnoj strani u smjeru iz Podgorice, jer je, kaže, na zahtjev jednog od ponuđača, produžen rok za dostavljanje tenderske ponude.

- Na javni poziv za podnošenje ponuda zadavanje u dugoročni zakup, na period od 25 godina koje se nalaze u katastarskoj opštini Mrke - lijeva strana u smjeru iz Podgorice nije stigla ni jedna ponuda. Taj poziv će biti ponovljen - kazala je ona.

I to će biti treći tender od septembra za lijevu stanu trase, dok će se krajem aprila znati ima li zainteresovanih za gradnju pumpe sapratećim sadržajima na desnoj strani.

U međuvremenu Monteput je izmijenio dio uslova tendera pa je potencijalni zakupac na 25 godina državi u obavezi da umjesto naknade od pet odsto ostvarenog prometa, sada plaća jedan cent po prodatom litru goriva dok je godišnja zakupnina od gotovo 67.000 EUR ostala nepromijenjena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.