NavMenu

Vjetroelektranu Sinjajevina gradiće konzoricijum podgoričkih kompanija N1, Sistem-MNE i Permonte

Izvor: Vijesti Ponedjeljak, 01.04.2024. 08:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/lukasbieri)Ilustracija
Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zaključilo je sa konzorcijum koji čine podgoričke kompanije N1, Sistem-MNE i Permonte ugovor o zakupu državnog zemljišta u opštini Šavnik na kome će se gradi vjetroelektrana Sinjajevina.

Ovo je zvanični potvrđeno Vijestima u resoru kojim rukovodi ministar Janko Odović.

Ministarstvo državne imovine je 14. februara raspisalo javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, a rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu bio je 1. mart.

- U predviđenom roku, samo jedan ponuđač je otkupio aukcijsku dokumentaciju i to konzorcijum koji čine kompanije N1, Sistem-MNE i Permonte, a koji je ujedno bio i jedini ponuđač za zakup zemljišta. Budući da je konzorcijum ispunjavao sve uslove propisane javnim pozivom, sa njim je zaključen ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljišta - kazali su u Ministarstvu.

Riječ je o katastarskim opštinama Baon,Timar, Krnja Jela i Tušinja. Zemljište se daje u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane minimalne instalisane snage 6,6 MW pojedinačno po vjetrogeneratoru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen tender za dionicu Andrijevica-Peć, sve ponude ocijenjene neodgovarajućim

Monteput je poništio 120.000 EUR vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava. To se navodi u odluci državnog preduzeća koja je dostupna na sajtu crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN). Monteput je tender raspisao 22. febrara ove godine, a svrha izrade dokumentacije za ovu 27

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.