NavMenu

Korak bliže gradnji luksuznog hotela Galeb u Ulcinju - Utvrđen urbanistički projekat

Izvor: eKapija Petak, 29.03.2024. 07:24
Komentari
Podeli
(Foto: Twitter/Dritan Abazović)
Izgradnja hotela Galeb u Ulcinju korak je bliže realizaciji, nakon što je Vlada na poslednjoj sjednici utvrdila Nacrt Izmjena i dopuna Urbanističkog projekta za lokalitet na kojem je planirana gradnja objekta.

Kako je saopšteno, područje zahvata Izmjena i dopuna urbanističkog projekta za lokalitet Hotela Galeb pripada priobalnom području grada Ulcinja. Svojim položajem, u zaleđu Ulcinjske Male plaže, čini jednu od najatraktivnijih lokacija za izgradnju hotelskih objekata na Ulcinjskom primorju. Površina zahvata iznosi 4,33 ha, a granicom zahvata je obuhvaćen prostor nekadašnjeg Hotela Galeb, sa pripadajućim dijelom obale mora.

Dio zahvata površine 1,89 ha se nalazi u zoni Morskog dobra i u planskoj podjeli zone pripada Sektoru 64 – Pinješ - Borova šuma.

- Cilj izrade Izmjena i dopuna Urbanističkog projekta, prema Programskom zadatku, je obezbeđenje planskih uslova za izgradnju luksuznog hotela visoke kategorije uz uspostavljanje prepoznatljive arhitektonske fizionomije kompleksa u zahvatu, kao dijela urbane morfologije, a sve u skladu sa planskim opredeljenjma, smjernicama i kriterijumima sadržanim u planskoj dokumerntaciji višeg reda - pojašnjeno je.

Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, da organizuje i javnu raspravu o navedenom Nacrtu, u skladu sa Programom održavanja javne rasprave i da nakon toga, pripremi i Vladi dostavi Predlog Izmjena i dopuna UP, sa Izvještajem o sprovedenoj javnoj raspravi.

Podsjetimo, kako je nedavno saopšteno, radovi na izgradnji novog hotela Galeb trebalo bi da počnu do kraja godine.

Podsjetimo, Sunny Palace iz Kotora je od podgoričke kompanije Rokšped kupila atraktivno zemljište iznad poluostrva Suka u Ulcinju i preuzela obavezu gradnje novog hotela Galeba sa 5 zvjezdica, uz ulaganje 15 mil EUR. Međutim, prema najavama vlasnika, vrijednost investicije premašiće dogovoreni iznos.

Kako je nedavno saopšteno, radovi na izgradnji hotela trebalo bi da počnu do kraja godine, a jedan od preduslova za početak realizacije investicije upravo je usvajanje izmjena i dopuna za ovaj lokalitet.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen tender za dionicu Andrijevica-Peć, sve ponude ocijenjene neodgovarajućim

Monteput je poništio 120.000 EUR vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava. To se navodi u odluci državnog preduzeća koja je dostupna na sajtu crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN). Monteput je tender raspisao 22. febrara ove godine, a svrha izrade dokumentacije za ovu 27

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.