NavMenu

Usvojena nova Odluka o izradi kapitalnog budžeta

Izvor: eKapija Petak, 29.03.2024. 06:03
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore//Bojana Ćupić)
Vlada je donijela Odluku o izradi kapitalnog budžeta.

Kako je saopšteno, imajući u vidu da je praksa pokazala brojne nedostatke važeće Odluke u dijelu jasno definisanih uslova po kojima kandidovani kapitalni projekat može da uđe u proceduru vrednovanja i uključivanja u finansiranje iz kapitalnog budžeta države, kao i u načinu rada i ocjenjivanja Komisije, pristupilo se izradi nove Odluke, u cilju unapređenja procedura i jasno definisanih uslova za izradu kapitalnog budžeta.

- Navedenim aktom su jasno definisani uslovi za izradu kapitalnog budžeta, istaknuti obavezni uslovi koje kandidovani projekat mora da ispuni, dat je veći značaj projektima u manje razvijenim opštinama iz sjeverne regije, obezbijeđeno je više bodova za projekte sa riješenom eksproprijacijom - pojašnjeno je.

Takođe, stvorena je pretpostavka da projekte koji su prepoznati godišnjim Zakonom o budžetu, a čija realizacija nije započeta zbog neadekvatno odrađene pripremne faze, Ministarstvo finansija može u saradnji sa upravama isključiti iz predloga Zakona o budžetu Crne Gore za narednu fiskalnu godinu.

Predlog odluke dostupan je u doumentu u prilogu.


Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Oživljavanje srednjovjekovnog grada Brskova - Kako će izgledati budući kompleks u Mojkovcu (FOTO)

Na konkurs za izradu idejnog rješenja za reinterpretaciju starog utvrđenja i rudarskog naselja Brskovo u Mojkovcu u predviđenom roku stiglo je 12 radova. Prema odluci žirija, dodijeljene su druga i treća nagrada i izvršen jedan otkup. Prva nagrada nije dodijeljena, a nije izvršen ni drugi otkup koji je bio predviđen konkursom. Druga nagrada dodijeljena je radu pod šifrom 16661 koji je stigao iz Srbije. Autorka rješenja Ana Virijević

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.