NavMenu

Bar podstiče preduzetnike sa 360.000 EUR - Dvije linije podrške

Izvor: Mina Utorak, 05.03.2024. 15:33
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Opština Bar raspisala je javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva, sa ukupnim iznosom direktne finansijske podrške od 360.000 EUR.

Pravo da se prijave na javni poziv imaju nezaposleni, preduzetnici/ce i privredna društva koja su registrovana u CRPS-u sa sjedištem na teritoriji opštine Bar, a koja pripadaju kategoriji mikro preduzeća.

Program sprovodi Komisija za raspodjelu sredstava na osnovu Programa podrške razvoju preduzetništva u Opštini Bar 2023-2026.

Program se realizuje kroz dvije linije podrške, prva za projekte manje vrijednosti i druga za projekte veće vrijednosti odnosno investicione projekte.

- Po prvoj liniji najviši iznos sredstava koji može biti odobren po projektu iznosi 8.000 EUR i ovu liniju čini 60% ukupno opredijeljenih sredstava podrške, odnosno 216.000 EUR - navodi se u pozivu.

Druga programska linija predviđa najviši iznos od 20.000 EUR koji može biti odobren po projektu, odnosno ukupno 144.000 EUR. Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova koji su propisani pozivom.

Prijava na poziv sa pratećom dokumentacijom se predaje u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom "Prijava na javni poziv za raspodjelu sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku" u Građanskom birou Opštine Bar ili poštom na adresu Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar - Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj.

Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na javni poziv mogu se dobiti svakog radnog dana od 8.30 do 14 sati u Sekretarijatu za lokalni ekonomski razvoj (kancelarija br. 259, II sprat), kao i putem e-mail adrese ekonomskirazvoj@bar.me

Komisija je odredila 3. april za Info dan, tokom kojeg će informisati zainteresovane o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na javni poziv. Info dan će se održati u zgradi Opštine Bar - mala sala, sa početkom u 11 sati.

Javni poziv za raspodjelu sredstava dostupan je na veb sajtu Opštine Bar, a biće otvoren 45 dana od objavljivanja, odnosno do 18. aprila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen tender za dionicu Andrijevica-Peć, sve ponude ocijenjene neodgovarajućim

Monteput je poništio 120.000 EUR vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava. To se navodi u odluci državnog preduzeća koja je dostupna na sajtu crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN). Monteput je tender raspisao 22. febrara ove godine, a svrha izrade dokumentacije za ovu 27

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.