NavMenu

Top Business Montenegro: Poslovna 2023. biće godina rekordnih prihoda za mnoga crnogorska preduzeća

Izvor: eKapija Petak, 01.03.2024. 14:04
Komentari
Podeli
(Foto: CG News)
Inicijativa Top Business Montenegro (TBM) najvjerodostojniji je promotor crnogorske ekonomije jer ističe izuzetnost u poslovanju, profesionalnost i odgovornost u finansijskom izvještavanju, a time i odgovoran odnos i brigu prema zajednici.

To je saopšteno na konferenciji za novinare na kojoj je promovisano drugo izdanje ove značajne poslovne Inicijative.

Značaj TBM-a ponovo je, kao institucionalni partner, prepoznala Privredna komora Crne Gore, ali i Crnogorska komercijalna banka (CKB), koja je drugu godinu zaredom generalni pokrovitelj Inicijative, kao i M:tel u kapacitetu ekskluzivnog partnera.

Ratko Nikolić (Foto: Top Business Montenegro)Ratko Nikolić
Ratko Nikolić, glavni analitičar TBM i osnivač BI Consultinga, očekuje da će poslovna 2023. godina za mnoga crnogorska preduzeća biti najbolja godina ikad.

- Vjerujemo da ćemo biti u prilici da cijelu godinu proglasimo jednom od najboljih poslovnih godina, po ostvarenim prihodima. Na bazi do sada prikupljenih informacija može se potvrditi da su postavljeni rekordi i po broju predatih finansijskih izvještaja, odnosno po broju realno aktivnih poslovnih subjekata. Da li je i koliko taj rast prihoda rezultat realnog rasta obima poslovanja i razvoja, a koliko inflacije i nekih drugih kratkoročnih faktora, analiziraćemo i objaviti u specijalnom časopisu Top Business Montenegro 2024, koji će izaći krajem maja - rekao je Nikolić.

Nina Drakić (Foto: CG News)Nina Drakić
Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore, kazala je da najbolji privrednici koji su identifikovani kroz projekat Top Business Montenegro, već nekoliko godina na inspirativan način podstiču sve one koji svoju budućnost vide među uspješnima u crnogorskoj ekonomiji.

- Privredna komora Crne Gore pažljivo prati svaki impuls koji dolazi ne samo od nagrađenih, već od svih onih koji streme društvu postojanih, uspješnih, najboljih. Pored ovog projekta, ove godine još snažnije nastavljamo sa kampanjom Snaga je u svima nama, i Kupujmo naše - za naš razvoj. Naša poruka je: Privredna komora sa svima vama - za novu snagu i nove razvojne zamahe - navela je Drakić.

Nikola Perišić (Foto: Top Business Montenegro)Nikola Perišić
Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za sektor poslovanja sa pravnim licima, kazao je da je CKB drugu godinu zaredom, generalni pokrovitelj TBM inicijative te da ovo partnerstvo predstavlja dodatni način kojim podržavaju najbolje, podstičući ih da nastave da se razvijaju na osnovama transparetnih i fer principa rada.

- CKB ima zasluženu lidersku poziciju u razvoju privrede i realizacije kapitalnih projekata. Vjerujemo da to nosi odgovornost da koristimo pomenutu poziciju na najbolji mogući način i da doprinosimo jačanju ekonomske stabilnosti naše države. Upravo smo to i uradili u 2023. godini u kojoj smo zabilježili jedan od najboljih poslovnih rezultata od osnivanja banke. Razvoj i podršku crnogorske privrede podržali smo kroz plasman 140 miliona eura kredita, a putem naše banke ostvaren je platni promet pravnih lica od preko devet milijardi eura - zaključio je Perišić.

(Foto: Top Business Montenegro)
Balša Aćimić, direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima u kompaniji M:tel, kazao je da nastavak saradnje ne samo da potvrđuje predanost Mtel-a podršci uspješnim crnogorskim kompanijama, već i ističe važnost daljeg podsticanja ekonomskog razvoja naše zemlje.

- Ponosni smo na lidersku poziciju Mtel-a u telekomunikacionoj industriji, a nadamo se da ćemo nastaviti s tim uspjehom i u narednim godinama. Želio bih istaknuti intenzivne aktivnosti koje nastavljamo i ove godine u implementaciji 5G mreže, koja poznato je predstavlja ne samo revoluciju u telekomunikacijama, već i temelj za razvoj novih inovacija i poslovnih modela - naglasio je Aćimić.

On je stavio poseban naglasak na podršku koju ova kompanija daje društveno odgovornim projektima.

- Vjerujemo u važnost aktivnog učešća u zajednici i doprinosu njenom razvoju. Kroz različite inicijative i projekte, posvećeni smo poboljšanju kvaliteta života naših građana i očuvanju okoline - zaključio je Aćimić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.04.2024.  |  Saobraćaj

Evo kako izgleda Sun Princess, najveći kruzer koji je ikad posjetio Crnu Goru (FOTO i VIDEO)

U Bar je juče uplovio "Sun Princess", najveći kruzer koji je ikad posjetio Crnu Goru. Riječ je o plovilu dužine 345,28 metara i teškom 177.882 tona, izgrađenom u Italiji. Princess Sun je najnoviji kruzer u floti kompanije Princess Cruises, a u februaru je imao svoje prvo komercijalno putovanje. Veliki ponos što Bar iz godine u godinu biva prepoznat kao sve atraktivnija i popularnija kruzing destinacija kazala je potpredsjednica Opštine

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.