NavMenu

Stjepan Udovičić još tri godine na čelu Crnogorskog Telekoma

Izvor: Mina Četvrtak, 29.02.2024. 15:33
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Mika Baumeister)
Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, Stjepan Udovičić, reizabran je na tu poziciju, a funkciju će, u skladu sa odlukom Odbora direktora kompanije, obavljati do 30. septembra 2027. godine.

Iz Crnogorskog Telekoma je saopšteno da je, od oktobra 2021. godine, od kada je Udovičić na čelu kompanije, ostvaren rast u gotovo svim segmentima poslovanja, uključujući i investicioni iskorak koji je Telekom pozicionirao kao čvrstog lidera u 4G i 5G transformaciji mobilne mreže u Crnoj Gori.

- Crnogorski Telekom zvanično ima najveću i najbržu 4G i 5G mobilnu mrežu u zemlji, pokrivenost 5G signalom na nivou od 83 odsto, uz odluku o zakupu najviše 5G spektra, zahvaljujući čemu su kreirani uslovi za jaku konkurentsku prednost kompanije u narednih 15 godina - navodi se u saopštenju.

Širenje fiksne optičke mreže, kontinuirani rast korisničke baze, inovativna rješenja, jedinstvena na crnogorskom tržištu, kao što su VoLTE i VoWiFi tehnologija i eTrust usluga elektronskog potpisa, zatim nova TV platforma – Magenta TV, uključujući i odlične finansijske rezultate, takođe su dio argumentacije za reizbor Udovičića na čelnu poziciju vodeće telekomunikacione kompanije u Crnoj Gori.

Udovičić, kako je saopšteno iz kompanije, posjeduje bogato međunarodno iskustvo rada na rukovodećim pozicijama u telekomunikacionoj i medijskoj industriji širom svijeta, u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Aziji, Africi i Evropi, a uz upućenost u globalne telekomunikacione trendove odlično poznaje i regionalno tržište telekomunikacija.

Udovičić je diplomirao ekonomiju, završio je MBA iz oblasti marketinga, a magistar je i u oblasti informacionih sistema na univerzitetu u Liverpulu u Velikoj Britaniji.

Udovičić je, povodom reizbora, kazao da je privilegija biti na čelu stručnog, inovativnog, ambicioznog CT tima, uz zahvalnost na ukazanom povjerenju članovima Odbora i Deutsche Telekomu.

- Vjerujem da je period za nama uvertira za rezultate koji će uslijediti. Pozicija tehnološkog lidera u Crnoj Gori, agilnost i kreativnost u odnosu prema potrebama i očekivanjima naših korisnika i tržišta, razvijanje vještina i kompetencija zaposlenih, kreiranje radnog ambijenta koji stimuliše kreativnost, održavanje imidža odličnog poslodavca - biće naša prioritetna usmjerenja na kojima ćemo raditi - naveo je Udovičić.

On je rekao da je prethodno iskustvo u radu sa ljudima u Telekomu odlična baza, a i daje mu za pravo da zaključi da imaju potencijal, znanje i odvažnost za visoko postavljene standarde i rezultate koji mogu da pariraju i najnaprednijim svjetskim trendovima.

- To smo dokazali do sada, ali i od sada ćemo nastaviti da potvrđujemo superiornu poziciju Crnogorskog Telekoma na domaćem tržištu, a u regionu i šire, ulogu igrača, koji je prisutan i ne prestaje da iznenađuje rezultatima, kvalitetom i inovativnim rješenjima - zaključio je Udovičić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće rekonstrukcija željeznice vrijedna ukupno 80 mil EUR - Prvo tnderi za tri čelična mosta i prugu na dionici Lutovo-Bioče

Sanacija 13 čeličnih mostova, osam tunela i 20 kilometara pruge na trasi Lutovo-Bratonožići-Bioče, modernizacija depoa i radionica za održavanje željezničkih voznih sredstava, neki su od projekata koji bi nakon zaključenja ugovora o grantu između Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) i Evropske investicione banke (EIB) trebalo da budu završeni do 2027. Ovaj posao vrijedan ukupno 80 mil EUR, dijelom će se finansirati kroz Fond za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.