NavMenu

U četvrtom kvartalu manje građevinskih dozvola - Predviđena gradnja 736 stanova ukupne površine 46.827 m&178

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.02.2024. 11:53
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Michael Gaida)
U četvrtom kvartalu 2023. godine u Crnoj Gori izdato je 96 građevinskih dozvola i prijava radova, pokazuju podaci Monstata.

To je pet dozvola manje u odnosu na treći kvartal, odnosno 18 manje u odnosu na isti period 2022.

Od ukupnog broja izdatih građevinskih dozvola i prijava radova, na fizička lica se odnosi 48, dok se na pravne subjekte odnosi 48.

Ukoliko se posmatra ukupan broj stanova i njihova površina, prema izdatim prijavama radova u četvrtom kvartalu 2023. godine predviđeno je građenje 736 stanova, ukupne površine od 46.827 m².

Kako je pojašnjeno iz Monstata, podaci obuhvataju broj izdatih građevinskih dozvola, kao i broj i površinu stanova u zgradama za koje su izdate građevinske dozvole i prijave radova. Izvor podataka je Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Uprava za statistiku nedavno je objavila i podatke o vrijednosti izvršenih građevinskih radova, koja je u četvrtom kvartalu iznosila oko 174,06 mil EUR i bila 3,1% manja u odnosu na isti period 2022.

U odnosu na treći kvartal prošle godine, vrijednost izvršenih radova porasla je 10,8%.

Izvršeni efektivni časovi ostvareni na gradilištima u četvrtom kvartalu manji su za 3,7% u odnosu na četvrti kvartal 2022, dok je za 3,3% veći u odnosu na treći kvartal 2023. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće rekonstrukcija željeznice vrijedna ukupno 80 mil EUR - Prvo tnderi za tri čelična mosta i prugu na dionici Lutovo-Bioče

Sanacija 13 čeličnih mostova, osam tunela i 20 kilometara pruge na trasi Lutovo-Bratonožići-Bioče, modernizacija depoa i radionica za održavanje željezničkih voznih sredstava, neki su od projekata koji bi nakon zaključenja ugovora o grantu između Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) i Evropske investicione banke (EIB) trebalo da budu završeni do 2027. Ovaj posao vrijedan ukupno 80 mil EUR, dijelom će se finansirati kroz Fond za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.