NavMenu

Planirana gradnja logističkog centra u Danilovgradu - Na preko 7.500 kvadrata objekat za skladištenje i distribuciju svježeg i zamrznutog voća i povrća

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.02.2024. 11:23
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen)
U Danilovgradu je planirana gradnja logističkog centra za skladištenje i distribuciju svježeg i zamrznutog voća i povrća, kao i ostalih prehrambenih proizvoda.

Investitor je za ovaj projekat Agenciji za zaštitu životne sredine podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu, a Opština Danilovgrad izdala je urbanističko-tehničke uslove. Kako se može vidjeti, podnosilac zahtjeva je fizičko lice.

Površina lokacije na kojoj je planirana gradnja logističkog centra je 14.207 m2. Bruto građevinska površina objekta biće 7.560,205 m2.

Projektom je predviđeno da se objekat sastoji od dva visinska korpusa. Prvi je u funkciji ekspedicije i administrativnog dijela i imaće prizemlje i sprat, dok će spratnost skladišnog dijela biti spratnost P+0.

- Predviđeno je visoko regalno skladište kapaciteta cca 5.000 tona, namijenjeno skladištenju i distribuciji svježeg i zamrznutog voća i povrća, kao i ostalih prehrambenih proizvoda - stoji u dokumentu.

Planirana je fazna gradnja objekta, s tim što bi prva faza obuhvatila skladište kapaciteta cca 3.000 tona, a druga faza, u nastavku objekta još 2.000 tona.

- Druga faza predstavlja jednostavnu ekstenziju na skladišni dio prve faze po svim parametrima i kompletna infrastruktura prve faze projektuje se tako da nesmetano prihvati i drugu fazu - pojašnjeno je.

U objektu prve faze gradnje predviđeno je oko 80% skladišnog kapaciteta za svježu robu na temperaturi od 0 do +8 °C, a 20% za zamrznutu robu na temperaturi -20 °C. Pored navedenog, u prvoj fazi predviđen je prostor za prijem i ekspediciju robe, površine oko 600 m2, visine 4,50 m, na temperaturi +5/+10 °C, sa nekoliko pretovarih mjesta za kamione.

Iznad ekspedicionog prostora na spratu predviđen je administrativni prostor. U sredini objekta, u dijelu gdje se nalaze skladišne rashladne komore predviđen je manipulativni hodnik, širine 4,00 m, visine 5,00 m, na temperaturi +10 °C.

- U objektu druge faze gradnje predviđeno je oko 75% skladišnog kapaciteta za svježu robu na temperaturi 0/+8 °C, kao i 25% kapaciteta za zamrznutu robu na temperaturi -20 °C. Kroz sredinu objekta predviđen je manipulativni hodnik, iste širine i visine kao u prvoj fazi, sve do kraja objeka - stoji u Elaboratu.

Za smještaj rashladne opreme predviđena je mašinska sala površine cca 80 m2, visine 5,50 m i locirana je u prednjem dijelu objekta, van rashladnih komora.

Za skladištenje robe predviđen je sistem regalnog skladišta za smeštaj euro-paleta (80x120 cm), sa četiri paletna nivoa (kao prvi paletni nivo se računa pod objekta). Nizove paletnih regala raspoređen je tako da da između njih ostaje slobodna širina od minimum 3 metra za manipulaciju viljuškarima.

Rashladno postrojenje za potrebe hlađenja objekta predviđeno je kao dvostepeno amonijačno rashladno postrojenje sa pumpnom cirkulacijom i plafonskim hladnjacima u svakoj komori/prostoru koji se hladi. Rad postrojenja biće automatski, sa sistemom za monitoring temperatura i alarma za sve prostore koji se hlade.

- U suštini, radi se o dovozu i pretovaru roba koje se skladište u komorama, pod određenim uslovima, kao i procesu utovara roba koje odlaze u maloprodajne objekte. Skladište je namijenjeno isključivo za paletirane robe gdje su u upotrebi industrijske i euro paleta. Rasute robe nijesu predviđene za lagerovanje - navodi se u projektu.

Skladište je namijenjeno , isključivo, za paletirane robe gdje su u upotrebi industrijske i euro paleta. Rasute robe nijesu predviđene za lagerovanje.

Jedan od glavnih faktora za koncipiranje objekata ove vrste jeste intenzivan transport teretnih vozila, unutar loakcije, sa najvećim horizontalnim i vertikalnim gabaritima koji se zaustavljaju svojom zadnjom stranom na prostor ekspedita, kako za utovar tako i za istovar robe. Da bi se funkcija adekvatno obezbijedila potreban je manipulativni prostor koji na lokaciji obezbijeđen uključujući i procese ulaska i izlaska transportnih sredstava na lokalnu saobraćajnicu. Sa zadnje strane objekta projektovana je rampa za ulaz-izlaz viljuškara na okolni terne radi njihovog
servisiranja. Ulaz zaposlenih obezbijeđen je sa bočne strane objekta, od strane parkinga za putničke automobile.

Na lokaciji su predviđena i 72 parking mjesta za putničke automobile kao i servisna saobraćajnica širine 3,5 m kojom se može obići sa svih strana objekta.

Preostale površine se ozelenjavaju tarvnatim površinama kao i sezonskim i višegodišnjim biljem koje je karakteristično za ovo podneblje. Oko objekta se predviđa zaštitna ograda industriskog tpa a ulazna kapija je elektronska sa video nadzorom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće rekonstrukcija željeznice vrijedna ukupno 80 mil EUR - Prvo tnderi za tri čelična mosta i prugu na dionici Lutovo-Bioče

Sanacija 13 čeličnih mostova, osam tunela i 20 kilometara pruge na trasi Lutovo-Bratonožići-Bioče, modernizacija depoa i radionica za održavanje željezničkih voznih sredstava, neki su od projekata koji bi nakon zaključenja ugovora o grantu između Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) i Evropske investicione banke (EIB) trebalo da budu završeni do 2027. Ovaj posao vrijedan ukupno 80 mil EUR, dijelom će se finansirati kroz Fond za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.