NavMenu

Ko će pobijediti u trci za Željezaru - Dostavljene dopunjene ponude za nikšićku fabriku

Izvor: Mina Utorak, 27.02.2024. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup pogona Čeličane i Kovačnice poslale su dopunu ponude, nakon čega slijedi pregovarački proces, saopšteno je Vijestima iz Elektroprivrede (EPCG).

Riječ je o kompaniji 8B Capital S.A. iz Švajcarske, i dva konzorcijuma, koje čine kineski Universal Energy, češki Energy & Industrial Management Advisory Services i crnogorski Neksan, kao i Kvalitets Bygg-Uber Nordic iz Švedske.

Iz EPCG su objasnili da bi ponude trebalo da budu precizirane i dopunjene u skladu sa utvrđenim kriterijumima i metodologijom bodovanja.

- Komisija od sedam članova je formirana odmah nakon raspisivanja javnog poziva od predstavnika Ministarstva energetskog razvoja, EPCG i Željezare. Nakon otvaranja ponuda i sprovedenog metodološkog postupka bodovanja po utvrđenim kriterijumima, ulazi se u direktan pojedinačni pregovarački postupak sa svakim od relevantnih ponuđača, koji će, uz usaglašenost svih relevantnih institucija, utvrditi rang listu i opredijeliti dalji tok do konačne odluke - kazali su iz EPCG.

Oni su dodali da rok za konačnu odluku o izboru najboljeg ponuđača nije ograničen i da zakupodavac zadržava pravo izbora najboljeg ponuđača nakon pojedinačnih direktnih pregovora s ponuđačima sa rang-liste.

Konzorcijum u čijem sastavu je Neksan Miodraga Dake Davidovića, za mjesečni zakup, na period od 35 godina, nudi nešto više od 30.000 EUR, a planiraju za pet godina investicije od 40 mil EUR, uz mogućnost dodatnih, kao i proizvodnju zelenih čelika i električne energije.

Švedski konzorcijum Kvalitets Bygg-Uber Nordic planira investiciju od 100 mil EUR, potpunu dekarbonizaciju proizvodnje, prelazak na izradu takozvanih zelenih čelika i da od nikšićke fabrike naprave evropsku, po ugledu na pojedine švedske fabrike čelika.

Njihova procjena je da bi za proizvodnju u punom kapacitetu bilo neophodno dvije do tri godine, a možda i do pet, kao i da je priča o pokretanju Željezare za tri-četiri mjeseca nemoguća misija. Švedski konzorcijum planira investicije od 100 mil EUR, a namjera im je da Željezaru uzmu u zakup 15 godina.

Kompanija 8B Capital S.A. iz Švajcarske smatra da bi smanjenjem troškova za pet odsto proizvodnju povećali za 30 procenata, kao i da bi u početku pokušali da ostvare neprekidan ciklus proizvodnje u tri smjene i proizvodnju od 2,5 hiljada gotovih proizvoda mjesečno. Proizvodnju bi počeli sa 25 angažovanih radnika, da bi u šestom mjesecu zakupa taj broj bio 150, a broj radnika u proizvodnji bi se postepeno povećao.

Njihov uslov je da ukoliko budu izabrani za najboljeg ponuđača, u ugovoru bude navedeno da pored oglašenog zakupa na period od pet godina, traže još pet, te da im ukoliko za tri-četiri godine pokažu da su ostvarili planirano, omogući otkup željezarinih pogona.

Rok konačne odluke o izboru najboljeg ponuđača nije ograničen i zakupodavac zadržava pravo izbora najboljeg ponuđača nakon pojedinačnih direktnih pregovora s ponuđačima sa rang-liste, kazali su iz EPCG.

Prema javnom pozivu u zakup, koji mora biti ne manji od pet godina, između ostalog će se dati u Čeličani pećna, livna, kolilna i žarna hala, a u Kovačnici mehanička i konstrukciona radionica, korišćenje prostora za parking, radionica za servisiranje i održavanje vozila, kao i magacinski prostor.

EPCG je krajem 2022. godine otkupila imovinu Željezare od turskog vlasnika, kompanije Tosčelik, za 20 mil EUR. Pokretanja proizvodnje u pogonima Čeličane i Kovačnice pod okriljem EPCG nije bilo moguće, zbog strogih pravila o državnoj pomoći.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće rekonstrukcija željeznice vrijedna ukupno 80 mil EUR - Prvo tnderi za tri čelična mosta i prugu na dionici Lutovo-Bioče

Sanacija 13 čeličnih mostova, osam tunela i 20 kilometara pruge na trasi Lutovo-Bratonožići-Bioče, modernizacija depoa i radionica za održavanje željezničkih voznih sredstava, neki su od projekata koji bi nakon zaključenja ugovora o grantu između Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) i Evropske investicione banke (EIB) trebalo da budu završeni do 2027. Ovaj posao vrijedan ukupno 80 mil EUR, dijelom će se finansirati kroz Fond za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.