NavMenu

Martex - Suhomesnati proizvodi sa Cetinja osvojili kupce širom regiona

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.02.2024. 11:48
Komentari
Podeli
(Foto: Investiciono-razvojni fond/YoutTube/Printscreen)
Dragan Martinović iz Bajica, nadomak Cetinja, nastavio je porodičnu tradiciju i uz podršku Investiciono-razvojnog fonda, preduzeće za proizvodnju suhomesnatih proizvoda Martex unaprijedio u jednu od vodećih u Crnoj Gori.

Ognjište ali i nasljeđe svojih predaka, kako kaže, dan danas čuva i ponosan je što je u rodnom mjestu u mogućnosti da nastavi posao svog oca.

- Mi smo prije 30 godina počeli proizvodnju sa ograničenim količinama, ali malo po malo Martex je rastao do danas. Ja sam druga generacija koja se bavi ovim poslom i nadam se da će se ta tradicija nastaviti - rekao je Martinović.

Tehnologija se promijenila, ali nije uticala na kvalitet. Njeguški pršut poznat je u cijelom svijetu, a ono što mu daje poseban ukus i miris jeste njegovo geografsko porijeklo.

- Osim u Crnoj Gori radimo i u zemljama regiona. Vjerujem da će se ulaskom u EU olakšati put proizvođačima da izađu na evropsko tržište - rekao je Martinović.

Napominje da su godinama biznis širili kreditnim zaduživanjem, a poseban značaj vidi u tome što Crna Gora povlači sredstva iz EU fondova.

- Veliku ulogu u kompletnom crnogorskom biznisu ima Investiciono-razvojni fond, a od njegovog osnivanja tržište se normalizovalo. Mi smo do osnivanja IRF-a plaćali kamate od osam do 12%, a samim osnivanjem Fonda, omogućeno nam je da se zadužujemo po znatno nižoj kamatnoj stopi - istakao je Martinović.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.