NavMenu

Autorski tim iz Crne Gore ponudio najbolje arhitektonsko rješenje bolničkog objekta u okviru kompleksa OB Danilo I na Cetinju - Predstavljamo nagrađene radove (FOTO)

Izvor: eKapija Nedjelja, 25.02.2024. 10:06
Komentari
Podeli
Prva nagrada (Foto: Arhitektonski konkursi/Nemanja Mitrović, Saša Radojković)Prva nagrada
Autorski tim u iz Crne Gore osvojio je prvu nagradu na međunarodnom konkursu za idejno arhitektonsko rješenje bolničkog objekta u okviru kompleksa Opšte bolnice Danilo I na Cetinju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, nagradu u iznosu od 12.000 EUR osvojio je rad pod šifrom 26036, odnosno autori Nemanja Mitrović i Saša Radojković.

Na konkurs je u predviđenom roku stiglo 78 radova, a podsjetimo, nagradni fond je iznosio 23.000 EUR. Žiri je odlučio da dodijeli tri nagrade, a izvršena su i tri otkupa.

Bolnički objekat gradiće se na urbanističkoj parceli broj 5 (blok 22) površine 18.254,18 m2, a ukupna površina zahvata konkursa iznosi 2.852 m2, u zahvatu DUP-a/UP-a Istorijsko jezgro Cetinja.

Druga nagrada (Foto: Arhitektonski konkursi/Taktika Beograd)Druga nagrada
Drugu nagradu i iznos od 7.000 EUR osvojio je rad pod šifrom 54173. Autori su Stefan Đorđević i Dalia Dukanac iz beogradskog biroa Taktika.

Nagrađen je još jedan autorski rad iz Crne Gore. Naime, treću nagradu osvojio je DVARP + C iz Podgorice. Riječ je o radu pod šifrom 38622. Autorski tim u sastavu Dijana Vučinić, Tijana Lješković, Anđela Bubanja, Nikolina Đukanović, Tijana Mojsovska i Nevena Ivanović nagrađen je iznosom od 3.000 EUR.

Otkupljen je rad pod šifrom 17024, a autori su Can Kalınsazlıoğlu, Osman Can Bagatır i M. Harun Beyhan. Saradnik na projektu bio je Gülten Nur Bilgiç.

Treća nagrada (Foto: Arhitektonski konkursi/DVARP + C Podgorica)Treća nagrada
Takođe, otkupljen je i rad čiji su autori Batuhan Kumru, Aslıhan Kumru i Gülşen Ayla Olgun, a saradnik Mehmet Akif Kumru. Šifra rješenja je 27544.

Treći otkup pripao je radu pod šifrom 76495. Autor je Halil Soysal Cirit, a saradnik Şimal Avcı.

Sva tri otkupljena rada nagrađena su sa po 1.000 EUR, svai autorski timovi su iz Turske.

Osim toga, žiri je konstatovao da određene konkurse radove treba naročito pomenuti kao pohvale, za pokazanu hrabrost da se izlože riziku i istraže nove pravce i pristupe projektovanju. Posebne pohvale su zaslužili radovi pod šiframa 17897, 51348 i 48012.

Sva nagrađena rješenja pogledajte u galeriji.


Fotogalerija
Bolnički objekat u okviru kompleksa OB Danilo I na Cetinju
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.