NavMenu

EBRD i CBCG pripremaju projekat WE Finance Code - Cilj unapređenje finansiranja malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene

Izvor: eKapija Subota, 24.02.2024. 07:47
Komentari
Podeli
(Foto: Centralna banka Crne Gore)
Projekat WE Finance Code koji je usmjeren na unapređenje finansiranja malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene bio je jedna od ključnih tema sastanka predstavnika Cerntralne banke Crne Gore (CBCG) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kako je saopšteno iz Centralne banke guvrenerka Irena Radović sastala sa sa delegacijom EBRD-a koju je predvodio Remon Zakaria, šef kancelarije ove finansijske institucije u Crnoj Gori.

- U cilju konkretizacije daljih koraka na planu realizacije projekta WE Finance Code, guvernerka CBCG i predsjednica EBRD-a potpisaće Memorandum o saradnji između ove dvije institucije - saopšteno je.

Zakaria je kazao da EBRD kroz aktuelne projekte u Crnoj Gori pruža podršku realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata, kao i jačanju sektora malih i srednjih preduzeća koji predstavlja ključni izvor rasta i razvoja crnogorske ekonomije.

Radović je naglasila potrebu daljeg angažovanja na poboljšanju pristupa izvorima finansiranja, posebno za ranjive kategorije, koje uključuju žene i mlade.

- Vjerujem da kroz pažljivo osmišljene projekte i tijesnu saradnju regulatora, finansijskog sektora i EBRD-a, možemo doprinijeti stvaranju povoljnijeg biznis ambijenta i unapređenju pristupa finansijama za mikro, mala i srednja preduzeća - kazala je Radović.

Na sastanku je bilo riječi i o konkretnim inicijativama čija bi realizacija doprinijela ostvarenju ciljeva oko kojih su se sagovornici saglasili i dogovoren je nastavak komunikacije ovim povodom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.