NavMenu

Vlada formira Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije

Izvor: eKapija Petak, 23.02.2024. 07:47
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S. Matić)
Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o obrazovanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Kako je saopšteno, Savjet čini predsjednik, zamjenik predsjednika i 21 član, pri čemu je predsjednik po funkciji potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, a njegov zamjenik ministar pravde.

Zadaci Savjeta biće da pripremi strategiju za borbu protiv korupcije sa pratećim akcionim planovima u saradnji sa Ministarstvom pravde i prati njeno sprovođenje, kao i da organizuje, sinhronizuje, prati prioritete, dinamiku i rokove realizacije aktivnosti čiji su nosioci državni organi, organi državne uprave, organi lokalne samouprave, organi lokalne uprave i druge nadležne institucije i ocjenjuje postignute rezultate u ostvarivanju ciljeva strategije;

Takođe, zadatak Savjeta biće da dostavlja Vladi izvještaje o realizovanim aktivnostima sa ocjenom stanja i analizom koja se odnosi na prevenciju i borbu protiv korupcije i predlogom daljih mjera za uspješniju implementaciju strategije, najmanje dva puta godišnje.

Jedna od funkcija biće i da predlaže Vladi preduzimanje drugih mjera i aktivnosti od značaja za borbu protiv korupcije kada je to u određenim oblastima potrebno, te da daje preporuke Vladi u cilju unapređenja normativnog okvira za prevenciju korupcije.

Vlada će posebnom odlukom imenovati predsjednika, zamjenika predsjednika, članove i sekretara Savjeta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.04.2024.  |  Saobraćaj

Evo kako izgleda Sun Princess, najveći kruzer koji je ikad posjetio Crnu Goru (FOTO i VIDEO)

U Bar je juče uplovio "Sun Princess", najveći kruzer koji je ikad posjetio Crnu Goru. Riječ je o plovilu dužine 345,28 metara i teškom 177.882 tona, izgrađenom u Italiji. Princess Sun je najnoviji kruzer u floti kompanije Princess Cruises, a u februaru je imao svoje prvo komercijalno putovanje. Veliki ponos što Bar iz godine u godinu biva prepoznat kao sve atraktivnija i popularnija kruzing destinacija kazala je potpredsjednica Opštine

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.