NavMenu

Mianja sa Cetinja godišnje proizvede i do 30.000 komada pršuta - U planu širenje kapaciteta i povećanje proizvodnje

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.02.2024. 13:50
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede)
Mesna industrija Mianja sa Cetinje godišnje proizvodi do 30.000 komada pršuta, a u planu je i proširenje kapaiteta i povećanje proizvodnje.

To je poručeno prilikom posjete ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića ovom domaćem proizvođaču. Joković je mesnu industriju Mianja u Humcima koja se bavi proizvodnjom domaćeg dimljenog prušta posjeti sa državnim sekretarom Krstom Rađenovićem i generalnom direktoricom Direktorata za ruralni razvoj, Andrijanom Rakočević.

Joković je obišao pogon za preradu mesa i iskoristio priliku da razgovara o programima podrške, promociji nacionalnog brenda kao što je crnogorski pršut i mogućnostima učešća na međunardnim sajmovima.

- Počevši sa skromnim objektom i proizvodnjom dimljenog pršuta, Mianja je danas kompanija koja godišnje proizvodi do 30.000 komada pršuta, zahvaljujući podršci Evropske unije preko IPARD programa, koja im je omogućila modernizaciju poslovanja - saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Mianja se bavi proizvodnjom dimljenog pršuta i sušenjem mesa bez dima, a vlasnik Boris Vujović je u ime proizvođača sa Cetinja izrazio dobrodošlicu i zahvalnost na dosadašnjoj podršci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Takođe, istakao je važnost plasmana proizvoda te naglasio da su proizvodni kapaciteti u potpunosti popunjeni.

- Predočio je planove za poširenje kapaciteta i povećanje proizvodnje, istakavši uvjerenje da će nastaviti uspješnu saradnju sa Ministarstvom i dalje unaprijediti svoju proizvodnju kroz IPARD program - navodi se u saopštenju.

Joković je naglasio posvećenost Ministarstva aktivnom radu na kreiranju i implementaciji mjera podrške domaćim proizvođačima, posebno naglašavajući važnost održavanja otvorenih kanala komunikacije radi rješavanja izazova i pronalaženja novih mogućnosti za unapređenje poslovanja.

Iskazavši odlučnost u pružanju potrebne podrške domaćim proizvođačima, Joković je naglasio da su povećanje proizvodnih kapaciteta, dostizanje samodovoljnosti kao i plasman van granica zemlje u posebnom fokusu rada ministarstva.

- Ova posjeta predstavlja još jedan korak ka jačanju veza između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i domaćih proizvođača, te potvrđuje predanost ovog resora u podršci razvoju ruralnih područja i domaće poljoprivredne proizvodnje - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće rekonstrukcija željeznice vrijedna ukupno 80 mil EUR - Prvo tnderi za tri čelična mosta i prugu na dionici Lutovo-Bioče

Sanacija 13 čeličnih mostova, osam tunela i 20 kilometara pruge na trasi Lutovo-Bratonožići-Bioče, modernizacija depoa i radionica za održavanje željezničkih voznih sredstava, neki su od projekata koji bi nakon zaključenja ugovora o grantu između Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) i Evropske investicione banke (EIB) trebalo da budu završeni do 2027. Ovaj posao vrijedan ukupno 80 mil EUR, dijelom će se finansirati kroz Fond za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.