NavMenu

Model javno-privatnog partnerstva jedan od načina za dovođenje investitora u Bijelo Polje

Izvor: eKapija Utorak, 20.02.2024. 11:43
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/RussieseO)
Javno-privatno partnerstvo, kao novi model investiranja u Crnoj Gori, jedan je od načina za unapređenje saradnje sa lokalnim samoupravama i privlačenje investitora.

To je ocijenjeno na sastanku predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića sa predstavnicima Agencije za investicije, na čelu sa direktoricom Snežanom Đurović.

Kako je saopšteno, predstavnici Opštine i Agencije za investicije Crne Gore razmotriće načine unapređenja međuresorne saradnje, kojim će se stvoriti uslovi za dovođenje investitora u Bijelo Polje.

Predsjednik Smolović je gostima predstavio potencijale Bijelog Polja, kao i aktivnosti koje je lokalna samouprava sprovela u cilju uklanjanja biznis barijera.

- Za brojne projekte je Opština već stvorila preduslove koji su u njenoj nadležnosti, a sada očekujemo podršku sa nivoa države - saopštio je predsjednik Opštine.

Iz Agencije za investicije su naveli da je jedan od modela za unapređenje saradnje sa lokalnim samoupravama, ali i privlačenju investitora javno-privatno partnerstvo, kao novog modela investiranja u Crnoj Gori, posebno u dijelu širokog spektra oblasti u okviru kojih se JPP može realizovati.

- Agencija u tom dijelu nastoji biti usmjerena ne samo ka Vladi i lokalnim samoupravama kao javnim naručiocima, već i ka privatnim partnerima koji mogu biti nosioci inicijative za otpočinjanje realizacije projekta javno-privatnog partnerstva - saopštili su predstavnici Agenicije za investicije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće rekonstrukcija željeznice vrijedna ukupno 80 mil EUR - Prvo tnderi za tri čelična mosta i prugu na dionici Lutovo-Bioče

Sanacija 13 čeličnih mostova, osam tunela i 20 kilometara pruge na trasi Lutovo-Bratonožići-Bioče, modernizacija depoa i radionica za održavanje željezničkih voznih sredstava, neki su od projekata koji bi nakon zaključenja ugovora o grantu između Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) i Evropske investicione banke (EIB) trebalo da budu završeni do 2027. Ovaj posao vrijedan ukupno 80 mil EUR, dijelom će se finansirati kroz Fond za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.