NavMenu

Model javno-privatnog partnerstva jedan od načina za dovođenje investitora u Bijelo Polje

Izvor: eKapija Utorak, 20.02.2024. 11:43
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/RussieseO)
Javno-privatno partnerstvo, kao novi model investiranja u Crnoj Gori, jedan je od načina za unapređenje saradnje sa lokalnim samoupravama i privlačenje investitora.

To je ocijenjeno na sastanku predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića sa predstavnicima Agencije za investicije, na čelu sa direktoricom Snežanom Đurović.

Kako je saopšteno, predstavnici Opštine i Agencije za investicije Crne Gore razmotriće načine unapređenja međuresorne saradnje, kojim će se stvoriti uslovi za dovođenje investitora u Bijelo Polje.

Predsjednik Smolović je gostima predstavio potencijale Bijelog Polja, kao i aktivnosti koje je lokalna samouprava sprovela u cilju uklanjanja biznis barijera.

- Za brojne projekte je Opština već stvorila preduslove koji su u njenoj nadležnosti, a sada očekujemo podršku sa nivoa države - saopštio je predsjednik Opštine.

Iz Agencije za investicije su naveli da je jedan od modela za unapređenje saradnje sa lokalnim samoupravama, ali i privlačenju investitora javno-privatno partnerstvo, kao novog modela investiranja u Crnoj Gori, posebno u dijelu širokog spektra oblasti u okviru kojih se JPP može realizovati.

- Agencija u tom dijelu nastoji biti usmjerena ne samo ka Vladi i lokalnim samoupravama kao javnim naručiocima, već i ka privatnim partnerima koji mogu biti nosioci inicijative za otpočinjanje realizacije projekta javno-privatnog partnerstva - saopštili su predstavnici Agenicije za investicije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija

U Bijelom Polju planirana izgradnja VE Korita - Na 162 ha biće 11 vjetrogeneratora ukupne instalisane snage 72,60 MW

U bjelopoljskom naselju Korita predviđena je izgradnja vjetroelektrane ukupne instalisane snage 72.60 MW. To se može vidjeti u predlogu urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije koji su objavljeni na sajtu Vlade, a u cilju realizacije ove investicije. Zahtjev su podnijele podgoričke kompanije Vjetro park Korita, Sistem-MNE i PerMonte. Ukupa površina lokacije na kojoj je predviđena gradnja vjetoparka je cca 162 ha. -

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.