NavMenu

Raspisan konkurs za nabavku i ugradnju fotonaponskih sistema i centralnog grijanja u objektima lokalnih samouprava

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.02.2024. 14:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Georg Schober)Ilustracija
Fond za zaštitu životne sredine (Eko fond) raspisao je javni poziv za dodjelu subvencija za nabavku i ugradnju fotonaponskih sistema i sistema centralnog grijanja u objektima lokalnih samouprava.

Predmet konkursa je dodjela subvencija za realizaciju projekata korišćenja OIE - za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe u mrežnom radu (on-grid), kao i nabavku i ugradnju energetski efikasnih sistema centralnog grijanja (pelet/briket i toplotone pumpe).

Implementacija ovog projekta doprinijeće korišćenju obnovljivih izvora energije, podsticanju primjene mjera energetske efikasnosti, odnosno smanjenju emisija CO2.

Pravo na sredstva Eko fonda na ovom konkusu mogu ostvariti jedinice lokalnih samouprava ili pravna lica čiji je osnivač opština, ili je u većinskom vlasništu opštie, uz pisanu saglasnost osnivača.

Ukupan iznos za raspodjelu sredstava je 150.000 EUR.

Maksimalni iznos sredstava podrške koju korisnik može ostvariti za nabavku i instalaciju fotonaponskih sistema iznosi 60% prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno 37.500 EUR, u koji iznosi može biti uključen PDV.

Kada je riječ o sistemima centralnog grijanja, maksimalni iznos sredstava podrške koju korisnik može ostvariti iznosi 60% prihvatljivih troškova, odnosno najviše do 35.000 EUR, a u iznos može biti uključen PDV.

Rok za podnošenje prijava je 7. maj do 15 sati.

Detalji su dostupni OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.02.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Najmanje 300 direktnih letova na liniji Tel Aviv-Crna Gora

Vodeće izraelske avio-kompanije, njih tri, će od aprila do novembra ove godine letjeti za Crnu Goru, sa najmanje 300 letova, saopštio je počasni crnogorski konzul u Izraelu Nimrod Rinot. Iako je situacija u Izraelu delikatna, s obzirom na ratno stanje, kao i da su direktni letovi iz Tel Aviva za mnoge destinacije za ovogodišnju sezonu otkazani, Rinot je, kako je saopšteno iz Jevrejske zajednice Crne Gore, srećan da najavi da će tri

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.